Απεβίωσε ο Σκωτσέζος Άλεξ Σάλμοντ- η ανθρώπινη υποκρισία ίση με την ανθρώπινη κακία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φανουλα Αργυρου

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο Σκωτσέζος μαχητής  για την αυτοδιάθεση της Σκωτίας και πρώην Πρώτος Υπουργός Σκωτίας,  Alex Salmond.

Λέγεται ότι «κατέρρευσε (καρδιακή προσβολή) μετά από ομιλία του στη Βόρεια Μακεδονία το περασμένο Σάββατο (12.10.2024)».

O μ. Άλεξ Σάλμοντ όταν εγκαινίασε το έγγραφο « Η δική σου Σκωτία, το δημοψήφισμα» τον Ιανουάριο του 2012.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Salmond

IMG 6661
Ο μ. Άλεξ Σάλμοντ ήταν εκείνος που οδήγησε τη Σκωτία  και το κόμμα του, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας ( Scottish National Party) στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το 2014 αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το ΝΑΙ και παραιτήθηκε όταν ανέλαβε η Nicola Sturgeon.  Σπό το κόμμα του παραιτήθηκε το 2018 κατόπιν κατηγοριών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Για τις οποίες μετά από χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες αθωώθηκε για όλες, ως  ανυπόστατες κατηγορίες.

Όλοι βγήκαν, όπως γίνεται συνήθως μετά θάνατον,  να πουν τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που κάποιοι πολέμησαν απάνθρωπα εντός του κόμματός του και εκτός

Η Sturgeon είπε: « Είμαι σοκαρισμένη και λυπήθηκα που έμαθα για τον θάνατό του. Εμφαντικά, δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι τα γεγονότα των περασμένων χρόνων που οδήγησαν στη κατάρρευση των σχέσεων μας δεν συνέβησαν, δεν θα ήταν πρέπον να το προσπαθήσω. ΄Όμως, παραμένει το γεγονός ότι για πολλά χρόνια ο Άλεξ ήταν ένας ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου…»

Και η  πρώην βουλευτής του κόμματός τουJoanna Cherry είπε: «Συγκλονίστηκα που άκουσα την είδηση. Ήταν ένας από τους πλέον ταλαντούχος πολιτικούς της γενιάς του, και ο καλύτερος πρώτος υπουργός της χώρας μας. Άλλαξε το πρόσωπο της πολιτικής στη Σκωτία.

Δυστυχώς, τον κακομεταχειρίστηκαν πολλοί πρώην συνάδελφοί του, και λυπάμαι ιδιαίτερα που δεν έζησε να δει τη δικαίωσή του. Υπεράνω όλων, θα τον θυμάμαι ως μια έμπνευση και πιστό φίλο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και όλους εκείνους που τον αγάπησαν».

Το δημοσίευμα της «Γκάρτιαν» προσθέσει ότι οι κατηγορίες εναντίον του είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες διαφωνίες στο κόμμα του το ΕΚΣ, με υψηλόβαθμα στελέχη υποστηρικτές του,  να λένε ότι ο Σάλμοντ υπήρξε θύμα κυνηγιού μαγισσών στο κόμμα του.

Ο μ. ‘Άλεξ Σάλμοντ υπήρξε αναμφίβολα ένας πολιτικός με αρχές που πολεμήθηκε για τα πιστεύω του. Λίγοι τέτοιοι υπάρχουν πλέον…

Αφιέρωμα στην Guardian 12.10.2024 https://www.theguardian.com/politics/2024/oct/12/alex-salmond-dies-aged-69-in-north-macedonia

simerini.sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ