Θυμα ξυλοδαρμού 16χρονος μαθητης στην Πρεβεζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η βία ανηλίκων, με τις Αρχές να καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν σωρεία περιστατικών. Πριν από μερικά 24ωρα, ένας 16χρονος δέχτηκε επίθεση από τέσσερις αμούστακους «νταήδες», που του έσκισαν τα ρούχα και τον χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές την στιγμή που έβγαινε από το σχολείο, στην Πρέβεζα.

«Την Παρασκευή σημειώθηκε ένα περιστατικό βίαιης αντιπαράθεσης μεταξύ μαθητών που κατέληξε σε ξυλοδαρμό ενός δικού μας μαθητή από ομάδα 4 μαθητών άλλου σχολείου της πόλης. Ήταν συνομήλικοι. Το περιστατικό έλαβε χώρα παραπλεύρως του σχολείου γεγονός που σημαίνει ότι δεν έγινε άμεσα αντιληπτό από εμάς. Ήταν έξω από το σχολείο, πολύ κοντά», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η Σοφία Παπαμιχαήλ, διευθύντρια 2ου Λυκείου Πρέβεζας και συνέχισε:

«Ο μαθητής – θύμα μετά το περιστατικό ήρθε στο γραφείο μου και με ενημέρωσε σχετικά. Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να μένουμε και αμέτοχοι και να αφήνουμε τα παιδιά απροστάτευτα, μετά από άμεση επικοινωνία με τον γονέα και από φόβο μήπως υπάρξει και συνέχεια, συνόδεψα τον μαθητή στην Αστυνομία όπου τον περίμενε ο γονέας του ο οποίος και κατήγγειλε το γεγονός».

Η διευθύντρια έκανε σαφές πως ο 16χρονος είναι καλά στην υγεία του, αλλά παραμένει ταραγμένος. «Σήμερα θα δούμε τη συνέχεια. Ήταν πρωτόγνωρο γεγονός για τα δεδομένα του σχολείου καθώς δεν έχουμε βιώσει άλλα περιστατικά με μαθητές έντονα», κατέληξε.

«Η έξαρση υπάρχει παντού»

Σε άλλο περιστατικό, κατά τη διάρκεια ενός σχολικού πάρτι με DJ σε προαύλιο Γυμνασίου στη Λαμία, μια 15χρονη μαθήτρια από Λύκειο της περιοχής, επιτέθηκε σε μια 13χρονη πιάνοντας την από τον λαιμό.

«Αυτή η έξαρση υπάρχει παντού. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας περιόδου που έχουμε βιώσει μια τεράστια κρίση αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι αιτίες δεν βρίσκονται στα συμβάντα. Οι αιτίες βρίσκονται εσωτερικά», επεσήμανε η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει ο μιμητισμός σε όλα τα παιδιά, υπάρχει σε αυτά που είναι συναισθηματικά ευάλωτα, επιρρεπή, γιατί εσωτερικά βιώνουν πολλή βία, θύμο που προέρχεται από το σπίτι, από παραμέληση συναισθηματικών αναγκών. Ένα παιδί που αισθάνεται ότι δεν είναι σημαντικό, θα αναζητήσει τρόπους για να γίνει κραυγαλέα σημαντικό. Έτσι μπορεί να υιοθετήσει επιθετικές συμπεριφορές για να κερδίσει το ενδιαφέρον των γονιών του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ