Συνελήφθη μετά απο καταδίωξη στη Λερο, δουλέμπορος που μετεφερε μεταναστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στο Λιμενικό Σώμα, όταν σκάφος που μετέφερε παράνομους μετανάστες, άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, ανοιχτά της Λέρου.

Παρά το γεγονός ότι τα στελέχη του Λιμενικού έκαναν χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ο χειριστής του ταχυπλόου όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, με απώτερο σκοπό να διαφύγει. Ως εκ τούτου, ακολούθησε καταδίωξη, με το ταχύπλοο να προσαράζει σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Παλιόνησος της Καλύμνου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι μετανάστες.

Ακολούθησαν έρευνες λιμενικών στην Κάλυμνο κατά τις οποίες εντοπίστηκαν 26 αλλοδαποί (9 άντρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικοι), οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας από παραλιακή περιοχή κοντά στο Μπόντρουμ της Τουρκίας. Μάλιστα, είχαν καταβάλει 4.000 ευρώ έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ κατασχέθηκαν το μέσο μεταφοράς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ