Το ελπιδοφόρο στίγμα του Νίκου Ανδρουλάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

ZΟι εσωκομματικές εκλογές της 6-ης Οκτώβρη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέδειξαν την πολιτική ωριμότητα και φρόνηση του ΠΑΣΟΚ, με το κλίμα πολιτικού πολιτισμού που επικράτησε από όλους τους υποψηφίους του, σε αντιδιαστολή με όσα θλιβερά λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία πληγώνουν τους δημοκρα-τικούς πολίτες, ενώ παρήγαν και πολλά σημαντικά πολιτικά αποτελέσματα.
Πρωτίστως πάνω από 300.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες να ψηφίσουν, γεγονός που προσδίδει μεγάλη κοινωνική δυναμική και προωθητικό χαρακτήρα στο κίνημα, αναδεικνύοντας την δίψα του κόσμου να διαμορφώσει ένα νέο εναλλακτικό κυβερνητικό πόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας και να απεγκλωβιστεί από την μονοκρα-τορία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρουσιάζει οδυνηρά ελλείμματα και σοβαρές δυστοκίεςστις κυβερνητικές της πολιτικές. Κατά δεύτερο λόγο, το εκλογικό σώμα με τις επιλογές του, ανέδειξε την προσήλωσή του, αφενός μεν στην θεσμική διάσταση της πολιτι-κής, αφετέρου στον ηθικό χαρακτήρα που πρέπει να την διατρέχει και όχι στις ευκαιριακές στοχεύσεις.

Έτσι οι πολίτες επιδοκίμασαν, την σοβαρότητα, την πολιτική ευπρέπεια και τη θεσμική λειτουργία της συμπεριφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οπότε και τον ανέδειξαν με υποδειγματική άνεση πρώτο, με 29.64% (89.288 ψήφους), έναντι 21,41% (64.490 ψήφους,) με 8 ποσοστιαίες μονάδες του υστερήσαντος δευτέρου Χάρη Δούκα. Αποκρούοντας την ευκαιριακή και ανερμάτιστη αμφισβήτησή του, όταν δεν είχε καν ολοκληρώσει την τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία με την αρχηγία του,μόλις για 2,5 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ακόμα περισσότερο, όταν είχε κατορθώσει να καταστήσει μοναδικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ νικηφόρο στις Ευρωεκλογές και να το απεγκλωβίσει νωρίτερα στις εθνικές, από το απεχθές φάσμα των μονοψήφιων επιδόσεων. Δηλαδή «νίκησε το δίκαιο και η ηθική » !και ο κόσμος επιβράβευσε την σοβαρότητα, το ήθος και την πολιτική θεσμικότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚκαι αποδοκίμασε την κερδοσκοπική και άκαιρη αμφισβήτησή του.  Συνακόλουθα επιβράβευσε τον πολιτικά οραματικό και ελπιδοφόρο λόγο του Νίκου Ανδρου-λάκη, αφού για όλα τα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, έχει καταθέσει ρεαλι-στικές, εύτολμες και κοινωνικά δίκαιες προτάσεις, απορρίπτοντας τις ανούσιες επιλογές της πολιτικής του «τίκ – τόκ», της χρυσόσκονης της πολιτικής επικοινωνίας και του life style. Οι πολίτες εμφανώς υποψιασμένοι από τα αδιέξοδα που σωρεύει η πολιτικήτης επικοινωνίας και του life style, απέναντι στην πολιτική των προτάσεων, της θεσμικότητας και της σοβαρό-τητας, που υπηρετεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιδοκίμασαν τον τελευταίο για όλα αυτά και του επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνης τους στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο και σοβαρό δρόμο που έχει επιλέξει. Παράλληλα δικαίωσαν τις προτάσεις του, για την στήριξη των συνταξιού-χων με την επάνοδο του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με την ταυτόχρονη κατάρ-γηση της προσωπικής διαφοράς και όχι την εύκολη και παραχολόγο επάνοδο της 13-ης και 14-ης σύνταξης, την δημιουργία κοινωνικού αποθετηρίου στεγαστικής κατοικίας με στόχευ-ση ιδίως στους νέους ανθρώπους, την σύσταση ενεργειακών κοινοτήτων από τους ΟΤΑ και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, στα πλαίσια της πράσινης μετάβασης, για εξορθολογικο-ποίηση του ενεργειακού κόστους, την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά στα πρότυπα της Ισπανίας, για την άμβλυνση της επαχθούς ακρίβειας, την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις και γενναία χρηματοδότηση για να ανανήψει και πολλές άλλες του ακόμα ριζοτομικέςπροτάσεις, που κομίζουν την ελπίδα στους Έλληνες πολίτες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντίπερα στις επιταγές του συρμού, που αποθεώνει το life style, το «τίκ-τόκ»και την επικοινωνία, εκπέμπει σήμερα ένα ελπιδοφόρο-σοβαρό στίγμα πολιτικής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που κομίζει γνήσια την ελπίδα και την προοπτική ανα-γέννησης της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα. Και στις 13 Οκτώβρη, με την ψήφο μας στην τίμια υποψηφιότητά του, δίνουμε σάρκα και οστά σε αυτή τη σπουδαία ελπίδα.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ