Iδιόχειρες διαθήκες τέλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει 6 αλλαγές για τις διαθήκες και τις κληρονομιές. Η πρόταση αφορά στο τέλος των ιδιόχειρων και την σύνταξή τους μόνον σε συμβολαιογράφους.

Οι προτάσεις

Καταργούνται οι ιδιόχειρες διαθήκες: θα γίνονται μόνο σε συμβολαιογράφο. Ακόμη και αν κάποιος έχει την φτιάξει και την έχει αφήσει στο συρτάρι του, δεν θα λαμβάνεται υπόψη.
Χρονικός περιορισμός για την αποδοχή της: Ο κληρονόμος δεν θα έχει απεριόριστο χρόνο για να αποδεχθεί ή να αποποιηθεί την διαθήκη. Θα υπάρξει χρονικό περιθώριο, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί. Το μερίδιο θα μοιράζεται στους άλλους νόμιμους κληρονόμους.
Κληρονομικό δικαίωμα στους συντρόφους: Δημιουργείται κληρονομικό δικαίωμα στους συντρόφους ζωής, ακόμη και αν δεν έχουν παντρευτεί ή δεν έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης.
Κληρονομικό δικαίωμα σε τυπικές συζυγικές σχέσεις: Περιορίζεται το κληρονομικό δικαίωμα συζύγων με τυπικές σχέσεις, ανθρώπων που βρίσκονταν σε διάσταση, και θα έχουν μικρότερο δικαίωμα στην περιουσία του θανόντος.
Καταργείται το δικαίωμα κληρονομιάς για υπερήλικους γονείς: Οι υπερήλικες γονείς θα εξαιρούνται από την κληρονομιά, η οποία εφεξής θα κατευθύνεται σε νεότερους συγγενείς.
Κληρονομικές συμβάσεις: Θα επιτραπούν οι κληρονομικές συμβάσεις. Θα γίνεται σύμβαση εν ζωή, προκειμένου να τακτοποιεί κάποιος τα θέματά του και να μην αντιδικούν οι κληρονόμοι στα δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ