Κοσσυφοπέδιο: Μετά από ένα χρόνο απαγόρευσης πέρασε το πρώτο φορτηγό με σερβικά προϊόντα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου να άρει την απαγόρευση εισόδου εμπορευμάτων από τη Σερβία, αλλά μόνο μέσω της διέλευσης ‘Μερντάρε, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι φέρεται ότι το πρώτο φορτηγό με εμπορεύματα είχε ήδη εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο και ότι, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, υποβλήθηκε σε λεπτομερή έλεγχο.

«Με βάση την αξιολόγηση της κατάστασης ασφαλείας από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο συνοριακό πέρασμα Μερντάρε θα περάσουμε από το καθεστώς περιορισμένης εισόδου εμπορευμάτων στην είσοδο εμπορευμάτων με χειροκίνητους ελέγχους ασφαλείας, για όλα τα εμπορεύματα που προέρχονται από τη Σερβία». είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τζελάι Σβέσλια σήμερα.

%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%83%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2243%CE%B1

Λέει ότι από σήμερα το Μερντάρε θα είναι ανοιχτό σε όλα τα εμπορεύματα με χειροκίνητους ελέγχους ασφαλείας έως ότου τεθούν σε λειτουργία οι σαρωτές ακτίνων Χ.

Και όταν πρόκειται για άλλες διαβάσεις, ο Σβέσλια λέει ότι θα επιτρέπεται η είσοδος σερβικών προϊόντων αφού εγκατασταθούν και εκεί σαρωτές.

«Το άνοιγμα των άλλων συνοριακών σημείων για όλα τα εμπορεύματα θα ακολουθήσει μόλις τεθούν σε λειτουργία οι σαρωτές ακτίνων Χ σε αυτές τις συνοριακές διελεύσεις», είπε.

Και μέχρι να συμβεί αυτό, ο Σβέσλια συμβουλεύει τους μεταφορείς εμπορευμάτων να λάβουν υπόψη τις νέες διαδικασίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και να σχεδιάσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.

«Μετά την απόφαση της Πρίστινα να αποσύρει το μέτρο που απαγορεύει την είσοδο εμπορευμάτων από την κεντρική Σερβία, το πρώτο φορτηγό με τελικά προϊόντα πέρασε από το Μερντάρε», ανέφερε η σερβική ραδιοτηλεόραση.

Η δημόσια υπηρεσία γράφει ότι το φορτηγό με τα τελικά προϊόντα μεταφέρθηκε στο τελωνείο με συνοδεία αστυνομίας και τελωνείου και ότι από το πρωί περνούν φορτηγά με ήδη φορτωμένες πρώτες ύλες ή ημικατεργασμένα προϊόντα.

Χθες στη συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου επιβεβαίωσε ότι το μέτρο που απαγορεύει τις εισαγωγές σερβικών προϊόντων και ότι, προς το παρόν, μόνο στη διέλευση Μερντάρε, θα αρθεί, δηλώνοντας ότι θα υποβληθούν σε λεπτομερή έλεγχο.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ