Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Οι ΗΠΑ ενέκριναν συστήματα ραντάρ Sentinel στη Ρουμανία- ανιχνεύουν drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση συστημάτων ραντάρ εναέριας επιτήρησης Sentinel στη Ρουμανία, με τη δυνατότητα να αγοραστούν έως και τέσσερα τέτοια συστήματα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτού του είδους τα ραντάρ θα βελτιώσουν την επιτήρηση του εναέριου χώρου, ειδικά κατά των drones.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση συστημάτων ραντάρ εναέριας επιτήρησης Sentinel στη Ρουμανία. Η ρουμανική κυβέρνηση ζήτησε την αγορά έως και τεσσάρων συστημάτων ραντάρ Sentinel AN/MPQ-64 F1. Το σύστημα Sentinel είναι ικανό να ανιχνεύει ένα ευρύ φάσμα εναέριων αντικειμένων και θα αυξήσει σημαντικά την ικανότητα της Ρουμανίας να αποτρέπει και να αμύνεται έναντι πιθανών απειλών», ανακοίνωσε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βουκουρέστι.

Με αρχική συνολική αξία περίπου 90 εκατομμυρίων δολαρίων, τα δύο πρώτα συστήματα θα χρηματοδοτηθούν κυρίως μέσω επιχορηγήσεων από το Ταμείο Εξωτερικής Στρατιωτικής Χρηματοδότησης του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BA001

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είπε ότι το πρόγραμμα προμηθειών περιλαμβάνει έως και τέσσερα ραντάρ AN/MPQ-64 F1, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης, των υπηρεσιών εκπαίδευσης, του εξοπλισμού επικοινωνιών, της τεχνικής βοήθειας και των υπηρεσιών μεταφοράς, για τον εξοπλισμό των ταγμάτων αεράμυνας με επίγεια βάση των ρουμανικών χερσαίων δυνάμεων .

Τα ραντάρ αυτά θα βοηθήσουν στη βελτίωση της επιτήρησης του εναέριου χώρου, ειδικά ενάντια στις τελευταίες απειλές που δημιουργούνται από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα με χαμηλές ταχύτητες ταξιδιού και μειωμένα ίχνη ραντάρ.

«Τα ραντάρ τελευταίας γενιάς τύπου Sentinel θα συμπληρώσουν τις δυνατότητες αεράμυνας της Ρουμανίας, ειδικά όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, τα οποία εξελίσσονται με χαμηλές ταχύτητες πορείας και έχουν μειωμένα ίχνη ραντάρ, απειλές που εκδηλώνονται στην εγγύτητα των εθνικών συνόρων, στο πλαίσιο του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», δήλωσε ο υπουργός Άντζελ Τίλβαρ.

Αυτό το σύστημα ραντάρ υποστηρίζει πολλαπλές διεπαφές εντολής και ελέγχου, παρέχοντας συνεπή δεδομένα επιτήρησης αέρα και ελέγχου πυρός για συστήματα GBAD. Μπορεί να ανιχνεύει, να αναγνωρίζει και να παρακολουθεί μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), πυραύλους κρουζ και αεροσκάφη σταθερής και περιστροφικής πτέρυγας, γράφει το ρουμανικό δημοσίευμα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ