Στην Αλβανία ο Ερντογάν: Θα συναντηθεί και με τον θρησκευτικό ηγέτη της σέκτας των Μπεκτασήδων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Αλβανία μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του τζαμιού Namazgja (Namazgah στα τουρκικά). Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται τα Τίρανα για το μεγαλύτερο τέμενος στα Βαλκάνια. Η Μουσουλμανική Κοινότητα της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί τον «αδελφό τουρκικό λαό», τον Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, «που έκαναν εφικτή την ανέγερση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανέγερση του τζαμιού ξεκίνησε το 2015, έχει 4 μιναρέδες ύψους 35μ. με την δομή τους να παραπέμπει στην οθωμανική αρχιτεκτονική. Γύρω από το τέμενος υπάρχουν εγκαταστάσεις, οι οποίες θα λειτουργούν ως πολιτιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη, εκθεσιακός χώρος, αίθουσα συνεδρίων, «μουσείο συνύπαρξης» και σχολή εκμάθησης του Κορανίου.

Ο μουφτής των Τιράνων, Γκαζμέντ Τεκία, ορίστηκε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινού ιδρύματος της Μουσουλμανικής Κοινότητας και της Τουρκίας, το οποίο θα έχει την διαχείριση του τζαμιού.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί και με τον θρησκευτικό ηγέτη της μουσουλμανικής σέκτας των Μπεκτασήδων (ή Μπεκτασί), Έντομοντ Μπραχίμαϊ, γνωστός ως Μπαμπά Μόντι.

Η ατζέντα του Τούρκου προέδρου δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προεδρεύσει μαζί με τον Έντι Ράμα στην διακυβερνητική διάσκεψη των δύο χωρών και θα γίνει δεκτός από τον Αλβανό ομόλογό του, Μπαϊράμ Μπέγκαϊ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ