Έσβησε αθορυβα στα 79 του χρόνια ένας απο τους σημαντικούς συνθέτες και τραγουδοποιούς μας, ο Χαρης Χαλκίτης, πατεράς της Βικτωριας Χαλκίτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΑΡΗΣ ΧΑΛΚΙΤΗΣ – ”ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 80 ΕΤΩΝ Ο ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ”…Ο Χάρης Χαλκίτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο και μετακόμισε στην Αθήνα το 1961, όπου εντάχθηκε στο συγκρότημα Playboys.

Στο ίδιο συγκρότημα συμμετείχαν αργότερα και οι Δάκης και Φίλιππος Νικολάου. Ήταν πολυτάλαντος μουσικός, παίζοντας πιάνο, σαξόφωνο, φλάουτο, κλαρίνο, κρουστά και μπάσο. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον Γεράσιμο Λαβράνο, ενώ εμφανίστηκε και στην ταινία «Νύχτα γάμου»…

Αποχωρώντας από το σχήμα του Λαβράνου, δέχθηκε πρόταση από τον Ντέμη Ρούσσο να συμμετάσχει στους «Aphrodite’s Child», όπου συμμετείχε στο άλμπουμ «666» και στις περιοδείες τους. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, έγινε μόνιμος μουσικός του Ρούσσου και ανέλαβε την παραγωγή του πρώτου του άλμπουμ.

Επίσης, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Dalida και η Queen Samantha…Το 1970 έγινε μέλος των Eros, ενός σύντομου μουσικού σχήματος στη Γαλλία, και κυκλοφόρησε 7 δίσκους με τη γαλλική εταιρεία Barclay. Το 1975 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ που σημείωσε επιτυχία στη Νότια Αμερική, ενώ το 1976 ακολούθησε το επιτυχημένο «Milady Lena».
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1984, όπου συνεργάστηκε ως ενορχηστρωτής με πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, Βικτώριας Χαλκίτη…Με τη σύζυγό του, Ανίτα, είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Χριστόφορο και τη Βικτώρια.

IMG 6454

Τον πατέρα της έχασε η Βικτώρια Χαλκίτη, σε ηλικία 79 ετών.

Η τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής έκανε γνωστή την θλιβερή είδηση μέσα από μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ανέβασε μία φωτογραφία του πατέρα της από το παρελθόν και έγραψε: «Θα μου λείψεις τόσο πολύ. Χάρης Χαλκίτης 1945-2024».

Ο Χάρης Χαλκίτης ήταν μουσικός και έπαιζε αρκετά μουσικά όργανα. Είχε συνεργαστεί, μεταξύ άλλων με τον Ντέμη Ρούσσο αλλά και με την Dalida.

IMG 6452

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ