Σούλη Σαμπάχ: Η οικογένεια Γερουλάνου στήριξε μέχρι το τελος της τη γυναίκα-μύθο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί ο Παύλος Γερουλάνος ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να έφτασε ως την πηγή και να μην κατάφερε να πιει νερό, ωστόσο ο Κεφαλλονίτης πολιτικός είναι γνωστός για τα φιλανθρωπικά του αισθήματα, κάτι που ο ίδιος δεν θέλει να ακούγεται.

Από τον Νίκο Νικόλιζα

Μια άγνωστη ιστορία στο ευρύ κοινό, που δείχνει τη μεγαλοψυχία αυτού του πολιτικού και για την οποία ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ποτέ, φέρνει στο φως σήμερα η «Espresso» και αφορά τα τελευταία δύσκολα χρόνια της μεγάλης αρτίστα του τραγουδιού και του θεάτρου Σούλης Σαμπάχ. Της γυναίκας που ο Παύλος Γερουλάνος και η οικογένειά του είχαν υπό την προστασία τους, μέχρι που εκείνη έφυγε από τη ζωή.

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που η σπουδαία τραγουδίστρια και ηθοποιός Σούλη Σαμπάχ έφυγε από τη ζωή, απομονωμένη μέσα στο βαθύ σκοτάδι του μυαλού της. Βλέπετε, η άνοια τής είχε χτυπήσει την πόρτα τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής της, με αποτέλεσμα φίλοι και γείτονες να προσπαθούν να είναι κοντά της, προσφέροντάς της έστω τα απαραίτητα.

Στο διώροφο διαμέρισμα επί της Πανόρμου η Σούλη Σαμπάχ είχε δημιουργήσει το δικό της «φρούριο αναμνήσεων» από τα χρόνια που εκείνη και ο σύζυγός της ∆ημήτρης Νικολαΐδης μεσουρανούσαν σε όλα τα θέατρα, στις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και στις πίστες, καθώς εκείνη είχε καταφέρει να προσαρμόσει τις υποκριτικές και τις φωνητικές ικανότητές της πάνω στις πίστες και στα βαριετέ. Όσοι την είχαν δει σε Ελλάδα και εξωτερικό μιλούν για μια μοναδική αρτίστα με υπέροχη φωνή. Στα άλμπουμ που κρατούσε ως κόρην οφθαλμού στο σαλόνι του σπιτιού της έβλεπες να είναι σε περίοπτη θέση ο γάμος της με τον ∆ημήτρη Νικολαΐδη, με συγκλονιστικά ενσταντανέ, όταν τους είχε παντρέψει ολόκληρος ο θίασος του Βασίλη Λογοθετίδη. Με το ιερό τέρας του θεάτρου και του κινηματογράφου διατηρούσαν μοναδικούς δεσμούς φιλίας.

Τα χρόνια πέρασαν, ο ∆ημήτρης Νικολαΐδης, που επί δέκα χρόνια πάλευε να κρατηθεί στη ζωή, «έφυγε» και η μεγάλη αρτίστα σύζυγός του δύσκολα πλέον τα έβγαζε πέρα. Οι οικονομικές και κινητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια της ζωής της η Σούλη Σαμπάχ την είχαν υποχρεώσει να κάνει κάποιες λίγες έκτακτες συμμετοχές σε σίριαλ προκειμένου να συμπληρώνει το εισόδημά της και να πληρώνει τα πάντα στην ώρα τους με αξιοπρέπεια.

Ωστόσο, ήρθε η ώρα που η μεγάλη αρτίστα δεν μπορούσε πλέον να αντέξει ακόμα και το
οικονομικό βάρος της γυναίκας που επί είκοσι ολόκληρα χρόνια τη φρόντιζε. Μόνη, σχεδόν εγκαταλειμμένη από όλους, μέσα σε ένα υπέροχο σπίτι γεμάτο αναμνήσεις, απλώς περίμενε με αξιοπρέπεια τον θάνατο. Η τραγική υπόθεση της Σούλης Σαμπάχ κάποια στιγμή έφτασε ως και τα αυτιά του Παύλου Γερουλάνου και της φιλάνθρωπης οικογένειάς του. Και ως διά μαγείας επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο στο προσκεφάλι της μεγάλης αρτίστας βρισκόταν μια γυναίκα.

Σε μία από τις τελευταίες εκμυστηρεύσεις της και πριν βυθιστεί στο σκοτάδι, η Σούλη Σαμπάχ είχε αναφέρει στον υπογράφοντα: «Ο Θεός να έχει καλά την οικογένεια του Γερουλάνου. Μη γράψεις όμως τίποτα». Στη γειτονιά της ηθοποιού, στην Πανόρμου, όσοι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία με εκείνη γνώριζαν για το μυστικό που συνέδεε την ηθοποιό με την οικογένεια του πολιτικού. Η οικογένεια Γερουλάνου μέχρι τη στιγμή που η Σούλη Σαμπάχ έκλεισε τα μάτια της βρισκόταν στο πλευρό της, προσφέροντας απλόχερα την ανοιχτή αγκαλιά της και τη μεγάλη αγάπη της για τη γυναίκα-μύθο που σφράγισε τρεις καριέρες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ