Με τον Βασίλη του άχραντου λυρισμού και της δημιουργίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Δεν είναι εύκολο να συγκεράσειςστο έντεχνο λαϊκό μας τραγούδι, την ηθική ένταση της οικουμενικής ελληνικής ψυχής – που δονεί στη διαχρονία όλο τον κόσμο – με την αισθαντικότητα και την λεπταισθησία των μεγάλων μας μουσουργών. Την μεγαλοπρέπεια και την δωρικότητατου Μίκη Θεοδωράκη και του Μαρκόπουλου, με την λεπταισθησία και την μουσική ευγένεια, του Μάνου Χατζηδάκη και του Ηλία Ανδριόπουλου. Αρμονικά συν-ταιριασμένος σε όλους αυτούς τους μεγάλους μας δημιουργούς, υπάρχει ο απαράμιλλος Βασίλης Λέκκας, που δονεί συθέμελα σε κάθε του εμφάνιση την καρδιά μας και μεταδίδει ρίγη συγκίνησης, από όλες τις ασημογάλανες μαρμαρυγές της ελληνικής ψυχής.

Από την «Εποχή της Μελισσάνθης» του αξεπέραστου Μάνου Χατζηδάκη, έως και τους «Προ-σανατολισμούς» του πρωτόθρονου οικουμενικού ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, σε μουσική του Ηλία Ανδριόπουλου, ο αξεπέραστος Βασίλης Λέκκας, διασταυρώθηκε με όλες τις μεγάλες στιγμές του έντεχνου τραγουδιού μας και με το μοναδικό δραματικό του ήθος, που συγκλονίζει στην σκηνή, πέρα από την ολύμπια φωνή του, μας χάρισε μουσικές ερμηνείες, που συνιστούν πολύτιμα διαμάντια, στην καλλιτεχνική μας δημιουργία.

Σε αυτόν τον μεγάλο ερμηνευτή και δημιουργό, που μας ταξιδεύει και μας ανατείνει – ενώ αποτελεί συνάμα, με την καλλιτεχνική βιοτροπία του, πρότυπο δημοσίου ήθους – υποκλινό-μαστε ηθικά και του εκφράζουμε απερίφραστα την αγάπη μας !

Να είσαι καλά Βασίλη και πάντα να ερμηνεύεις, με τις αξεπέραστες λυρικά και αισθαντικές μουσικές παρουσίες σου, τα κλέη κα τα πάθη, της πολύπλαγκτης και αιματοβαμμένης στους δαιδάλους της ιστορίας, ελληνικής ψυχής.

Σε αγαπούμε πολύ !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ