Οι γιοί του ιερεα που χτύπαγε την συζυγο του ζητούν με επιστολή τους να σταματήσει η ανθρωποφαγία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέση απέναντι στην κακοποίηση της μητέρας τους παίρνουν οι δυο μεγάλοι γιοι του ιερέα της Κισσάμου, στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Με επιστολή τους, τονίζουν πως εμπιστεύονται την Δικαιοσύνη, ενώ κατακρίνουν όλους όσους έσπευσαν να αλλοιώσουν το τι πραγματικά συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες. «Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε, εμβρόντητοι, γνωστούς και αγνώστους, ”επαΐοντες” και μη, να ασχολούνται, να σχολιάζουν, να κρίνουν, να δικάζουν, να καταδικάζουν, να ρίχνουν την πέτρα του αναθέματος σε οικογενειακή μας υπόθεση, βάλλοντας κατά δικαίων και αδίκων, παραχαράσσοντας, κατά το δοκούν την πραγματικότητα, εκδηλώνοντας απωθημένα και επιθετικές συμπεριφορές, προσβάλλοντας βάναυσα πρόσωπα, τιμές και υπολήψεις.

Μέχρι σήμερα επιλέξαμε την σιωπή, όχι γιατί δεν είχαμε κάτι να πούμε, αλλά γιατί δεν θέλαμε να επιτείνουμε μία ένταση -που δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά κάποιοι άλλοι, οι οποίοι μάλιστα συνεχίζουν να την υποδαυλίζουν– στην τοπική κοινωνία, αναφορικά με ένα αμιγώς οικογενειακό μας θέμα. Επειδή όμως κάποιοι κατά το δοκούν ερμηνεύουν την συνειδητή σιωπή μας ως δείγμα αδυναμίας, ή, ακόμα χειρότερα, συμφωνίας με όλα όσα λέγονται και ακούγονται, θεωρούμε πως ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, λέγοντας αλήθειες», αναφέρουν τα αδέρφια και συνεχίζουν:

«Όντες τα δύο μεγαλύτερα, σε ηλικία, τέκνα του ιερέα και της πρεσβυτέρας με τον πατέρα μας να κατηγορείται από την μητέρα μας για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της επιθυμούμε να διευκρινίσουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι τόσο σοβαρά ζητήματα επιλύονται μόνο από τους εμπλεκόμενους και τον θεσμό της Δικαιοσύνης που έχει αναλάβει την όλη υπόθεση και στον οποίο έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Δεν επιθυμούμε τίποτα να μείνει κρυφό, καμία πράξη να μείνει ατιμώρητη, καμία δράση να μην έχει και αντίδραση, εφ΄ όσον αποδειχτεί η αλήθεια της. Με μία όμως ρητή υποσημείωση… γνώση, εξέταση και πόρισμα από τον φυσικό μας δικαστή που θα απονείμει το δίκαιο και όχι από την αγελαία λογική μίας κοινωνίας που αρέσκεται στο «Κολοσσαίο» γιατί κάποιοι επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν το όλο ζήτημα μονόπλευρα, παραποιημένα και με μικροπροσωπικά κίνητρα».

«Καταρράκωση ανθρώπων και υπολήψεων με τρόπο μεθοδικό και διογκούμενο»

Οι δύο γιοι της οικογένειας υποστηρίζουν πως δεν κρύβουν τίποτα, ενώ κάνουν λόγο για ανθρωποφαγία. «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε ανθρώπους να μας προσβάλλουν και να μας επιτίθενται, ούτε φυσικά αδαείς να προσπαθούν, να μην διστάζουν, για -αλλότρια της απονομής Δικαιοσύνης- συμφέροντα και σκοπιμότητες να εμπλέξουν ακόμη και την Μητρόπολη και τον Δεσπότη μας, ο οποίος πέραν μίας σύντομης ενημέρωσης που είχε από εμάς τους ιδίους για ύπαρξη κάποιας έντασης ανάμεσα στους γονείς μας, δίχως λεπτομερή αναφορά στην αιτία της έντασης ή σε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πράξεις, και της πατρικής προτροπής του για καταλλαγή και εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην κατάσταση αυτή, ουδέν άλλο γνωρίζει και ουδέποτε άλλως ενεπλάκη, πλην του ενδιαφέροντός του να δοθεί τέλος, όπως ο Νόμος προβλέπει στην όλη κατάσταση», επισημαίνουν και συμπληρώνουν:

«Εξ΄ όσων δε γνωρίζουμε είχε εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του με κινήσεις που είχε κάνει, σύμφωνα με τα όσα γνώριζε, που ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα κάποιοι ισχυρίζονται. Ο Δεσπότης μας είναι ο πνευματικός πατέρας και καθοδηγητής όλων μας. Δεν «επιλέγει πλευρά» πλην αυτή της αληθείας, του αλληλοσεβασμού και της απόδοσης Δικαιοσύνης.

Δεν μεροληπτεί και δεν αδικεί κανένα, και όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε μικροπροσωπικές επιδιώξεις και αντιπαραθέσεις αποδίδοντάς του ευθύνη για όσα δεν γνωρίζει και ουδεμία ευθύνη φέρει, προσκρούουν και θα προσκρούουν στον τοίχο της αληθείας και μάλιστα με εκκωφαντικό θόρυβο.

Τελειώνουμε με τούτο: την Δικαιοσύνη και την επισκόπηση της υπόθεσης στα πραγματικά της όρια και όχι στις υπερβολές και φαντασιώσεις, επιθυμούμε και εμείς και αυτός θα είναι ο φάρος των ενεργειών μας και ο στόχος μας. Όχι την ανθρωποφαγία, όχι την μικροπρέπεια, όχι τα απωθημένα, όχι την προσβολή- καταρράκωση ανθρώπων και υπολήψεων με τρόπο μεθοδικό και διογκούμενο. Κάθε άλλη προσπάθεια πλην της απόδοσης Δικαιοσύνης θα μας βρίσκει σταθερά απέναντι της, γιατί εμείς έχουμε την αλήθεια στο πλευρό μας και σε αυτήν στηριζόμαστε. Οι δύο υιοί του ιερέα και της πρεσβυτέρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ