Μερικές φορές η ανοχή γεννά συνενοχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Διαβάζω στον Αθηναϊκό τύπο: «Στόχος των «ποντικών» που λυμαίνονται τον ΟΣΕ έγινε για ακόμη μια φορά χθες το βράδυ η γραμμή του Προαστιακού καθώς δύο άτομα πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να κλέβουν καλώδια από την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της γραμμής. Πρόκειται για δύο Ρομά οι οποίοι έκοψαν την περίφραξη της γραμμής, κοντά στο σταθμό ΣΚΑ του Προαστιακού στο Μενίδι, περπάτησαν πάνω στις ράγες και αποπειράθηκαν να αρπάξουν τα καλώδια της τηλεδιοίκησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές από τον ΟΣΕ, το υλικό που αφαίρεσαν υποστηρίζει την τηλεδιοίκηση του σιδηροδρομικού δικτύου και αν εκείνη την ώρα περνούσε τρένο θα μπορούσε να προκληθεί ακόμη και ατύχημα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι δράστες συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.», ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει «αφέθησαν ελεύθεροι»; Οι άνθρωποι με αυτά που κάνουν μπορεί να γίνουν εν δυνάμει δολοφόνοι και τους αφήνουν ελεύθερους να ξανακάνουν τα ίδια; Τότε γιατί να μην τους μιμηθούν και άλλοι λοιπόν αφού αφήνεται να πλανάται ότι έχουν το ακαταδίωκτο.

Φαίνεται ότι δεν έβαλε κανένας μυαλό από το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη και επαναλαμβάνω ότι αν εκείνη την ώρα περνούσε αμαξοστοιχία, θα μπορούσε σύμφωνα με τον ΟΣΕ να είχε προκληθεί ατύχημα. Προσέξτε δεν είναι όλοι οι Ρομά εγκληματικά ή παραβατικά στοιχεία υπάρχουν μέσα τους άτομα αξιοπρεπέστατά. Ανοχή όμως σε τέτοια άτομα όπως οι προαναφερόμενοι από την δικαιοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει, για τον απλούστατο λόγο ότι λειτουργούν εγκληματικά σε βάρος αθώων πολιτών, που ταξιδεύουν ανυποψίαστοι διαταράσσοντας την ασφάλεια του δικτύου, κάνοντάς το άκρως επικίνδυνο για απώλεια ζωών.

Ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις, γεννά συνενοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ