Έσβησε στα 44 του μόλις χρόνια ένας απο τους μεγαλύτερους Έλληνες επιχειρηματιες στον χώρο του Ελαιολάδου και των τροφίμων, ο Χρήστος Παπαδημητριου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτέλεσε την τρίτη γενιά στην εταιρεία που είναι γνωστή για τα προϊόντα «Kalamata Papadimitriou»

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο γνωστός επιχειρηματίας από την Καλαμάτα, Χρήστος Παπαδημητρίου.

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου αποτέλεσε την τρίτη γενιά στην εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστή από τα προϊόντα «Kalamata Papadimitriou» και με σημαντική τυποποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο του ελαιόλαδου, του μπαλσάμικου, της μουστάρδας και άλλων προϊόντων τροφίμων, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του στην εταιρεία με τις καινοτομίες που είχε εισάγει.

Ήταν παντρεμένος με την Σεβαστή Σκούλικα και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Νικόλα, ενώ για χρόνια έδινε μάχη με τη ζωή του.

Η κηδεία του, σύμφωνα με την eleftheriaonline.gr, θα γίνει το Σάββατο στις 11 π.μ. στον Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1939 και εκτοξεύτηκε στα χέρια του

Το 1939, ο 29χρονος Χρήστος Παπαδημητρίου ίδρυσε την εταιρεία που υπάρχει μέχρι και σήμερα στην Καλαμάτα. Αρχικά δραστηριοποιούνταν με το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Από το 1950 μπήκε στην βρετανική, την ολλανδική και την γερμανική αγορά κυρίως μέσω της σταφίδας.

Έπειτα ανέλαβε ο Κώστας Παπαδημητρίου που όντας οινολόγος με σπουδές στη Γαλλία εξέλιξε την εταιρεία και δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα.

Το 2004 είχε έρθει η ώρα του Χρίστου Παπαδημητρίου να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας. Υπό την καθοδήγησή του αναπτύχθηκαν νέες σειρές ποϊόντων βασισμένες στο βαλσαμικό ξίδι όπως οι κρέμες βαλσαμικού και οι μεσογειακές μουστάρδες.

Επιδιώκοντας όλα τα προϊόντα της εταιρείας να διατηρούν την ελληνική του ταυτότητα, αξιοποιήθηκαν πλήρως τα τοπικά προϊόντα όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το ελληνικό μέλι και φρούτα Μεσσηνίας.

Υπό την καθοδήγησή του, το 2013 η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeabor, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ελληνική ετιαρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος.

Με πληροφορίες απο το npress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ