Σάλος με το “Ειμαι ο Στεφανος, σκέτο” του Κασσελακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μισή υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες διαδικτυακά ο Στέφανος Κασσελάκης. Με μια δήλωση που χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία «ήξεις αφήξεις», δεν ξεκαθαρίζει ευθέως ότι θα κατέβει στην κούρσα για την προεδρία. Όμως, την ίδια ώρα καλεί τους θαυμαστές του να πυκνώσουν τις κομματικές γραμμές και να εγγραφούν μαζικά μέχρι το καταληκτικό όριο της 11ης Οκτωβρίου στις οργανώσεις μελών.

Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Ο ίδιος δείχνει καθαρά ότι δεν αποδέχεται τη νόμιμη και δημοκρατική διαδικασία με την οποία η πλειοψηφία τον εκπαραθύρωσε από την προεδρική καρέκλα και επιχειρεί, όπως εκτιμάται, να μεταφέρει τον διχασμό στην εναπομείνασα βάση του κόμματος.

Είναι φανερό, λένε στη «δημοκρατία» στελέχη, ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποκτήσει ιδιοκτησιακά δικαιώματα στο κόμμα με το οποίο το μέλος των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ δεν έχει καμία σχέση. Και αυτό που, σύμφωνα με κάποιους, συζητιέται είναι η πιθανότητα να μετατεθεί για αργότερα το συνέδριο, οπότε θεωρούν βέβαιο ότι ο Κασσελάκης θα προσέλθει με σχέδιο να το τινάξει στον αέρα, «μήπως και σηκωθεί να φύγει μια ώρα αρχύτερα». Τις προθέσεις του, άλλωστε, αποκάλυψε λίγες ώρες νωρίτερα η αντ’ αυτού Θεοδώρα Τζάκρη, δηλώνοντας ότι η έκπτωσή του θα είναι το μοναδικό θέμα του συνεδρίου. «Πιστεύει κανείς ότι δεν θα συζητηθεί στο συνέδριο το άγος της ανατροπής; Το συνέδριο θα συζητήσει μονοθεματικά αυτό, αλλά δεν θα ανατρέψουμε την πορεία προς τις εκλογές» είπε απειλητικά…

Στο μήνυμά του ο Κασσελάκης επιμένει να απευθύνεται με εχθροπάθεια στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε. Στη θέση της: Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής. Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς».

Σε ένα κρεσέντο πολιτικής υστερίας κατά πάντων, ο άνθρωπος που θα γινόταν υπουργός του Κ. Μητσοτάκη προσθέτει ότι «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής».

Δεν παραλείπει μάλιστα να θέσει το δικό του δίλημμα, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην Ιστορία ως ανάμνηση».

Με μια αυτοαναφορική και πάλι εισαγωγή, ένδειξη ότι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου είναι η μοίρα του, δηλώνει: «Είμαι ο Στέφανος. Σκέτο. Γεννηθήκαμε άνθρωποι, όχι αξιώματα. Ζητώ συγγνώμη. Από εσάς που απογοητεύσαμε. Από τους νέους, που μας έφεραν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Από τις οικογένειες των παλιών αγωνιστών, που μοιράζονταν συντροφικά στα δυο μια μπουκιά ψωμί, όχι μια χούφτα αξιώματα.

Από τους 150.000 πολίτες, που στήθηκαν στις ουρές πριν από μόλις έναν χρόνο. Είδατε. Τώρα γνωρίζετε. Τίποτα παραπάνω».

Κι ύστερα, καταφεύγοντας σε μελοδραματικούς τόνους και προβάλλοντας την εικόνα του λαϊκού και κατατρεγμένου παιδιού της κακής και δολοπλόκας Αριστεράς, δηλώνει στους ακολούθους του: «Η στήριξή σας είναι απαραίτητη όσο ποτέ. Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς. Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις οργανώσεις μελών και τις νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους. Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό “Είμαι εδώ!’” για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα».

Προφανώς, συμπεραίνουν στην Κουμουνδούρου, ο «Στέφανος» δεν εμπνέει κόσμο και σίγουρα έχει πρόβλημα με το «πόθεν έσχες», το οποίο αποφεύγει να καταθέσει, διότι θα εκτεθεί ακόμα χειρότερα…

Βέλη για τον έκπτωτο πρόεδρο από Φάμελλο, Πολάκη αλλά και Κοτζιά

Με τρόπο βασανιστικό που τείνει να δικαιώσει τους αμείλικτους αντιπάλους του, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αποφάσισε να αυτοδιαλυθεί μπροστά στο όριο μιας ανυπέρβλητης ιστορικής κόπωσης.

Όπως είναι φυσικό, αυτές οι καταστάσεις κάθε άλλο παρά συγκινούν τους πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη λαίλαπα της πολιτικής Μητσοτάκη σε όλες τις πλευρές της ζωής τους, από το μπακάλικο και το σχολείο μέχρι την εργασία και το νοσοκομείο, κι αυτό αποτυπώνεται εναργώς στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ κούρασε. Και, όπως δείχνουν οι καθημερινές μετρήσεις αλλά και οι εκτιμήσεις της πολιτικής αγοράς, θα πρέπει να πασχίσει εξαιρετικά προκειμένου να ανακτήσει τη χαμένη του πολιτική αξιοπρέπεια που δεινοπάθησε στα χέρια του Κασσελάκη και όσων ανέχθηκαν έναν χρόνο τώρα τα καμώματά του.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» παραδέχθηκε δημόσια χθες (Σκάι) ο Σωκράτης Φάμελλος, εξηγώντας ότι «ο λόγος που ψηφίστηκε η πρόταση μομφής και η υποβολή υποψηφιοτήτων ήταν αυτή ακριβώς η απαξίωση και ως κόμμα και ιδέες, γι’ αυτό και μιλάω για επανεκκίνηση». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, στη ραγισμένη κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα «το γυαλί δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων», διότι, όπως ανέφερε, «αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα είναι μια προοδευτική αντιπολίτευση, ειδικά τώρα που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την πολιτική. Το γυαλί θα κολλήσει όχι μόνο αν το θέλουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη σε ένταση μεταξύ τους, αλλά αν το θέλει και η κοινωνία». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, δήλωσε πως αν εκλεγεί, δεν θα αποκλείσει τον Κασσελάκη, ενώ αν εκλεγεί ο τελευταίος, θα παραμείνει στο κόμμα.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης έχει αρχίσει τα… ευέλικτα ανοίγματα και τις επιτηδευμένες γέφυρες σε όλους τους κομματικούς χώρους προσπαθώντας να χτίσει ένα ηγετικό προφίλ στους ανθρώπους της βάσης. Δεν παραλείπει βέβαια να σημειώνει σε αυτοκριτικό τόνο ότι «ο Κασσελάκης είναι και δικό μου λάθος».

Σημειώθηκε χθες στο αρνητικό κλίμα του ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση του πρώην ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στον Κασσελάκη, για τον οποίο σχολίασε: «Δεν είναι αριστερός και δεν ξέρει την ιστορία της Αριστεράς. […] Δεν έχει την υπομονή να διαβάσει κείμενο με πάνω από δύο παραγράφους».

  1. Πες μου τωρα, Γ.Χ”δημητριου, οτι θελεις να σχολιασω με σοβαροτητα, τις κακιουλες και τα τις κουτοπονηρες σποντες,μπας και παρεις κανα μεροκαματο;Ελα γιατι,γελανε και οι πετρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ