Η Ρουμανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πεζοναύτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας υποστήριξε την απόφαση του Προέδρου Κλάους Γιοχάνις να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο για την εκπαίδευση Ουκρανών πεζοναυτών στη χώρα.

233 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», 18 «κατά» και 25 απείχαν, μετέδωσε το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpress.

Σε επιστολή του προς τους βουλευτές, ο πρόεδρος έγραψε ότι η συνέχιση του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ανανεώνει την ανάγκη ενίσχυσης και διαφοροποίησης της εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Και μετά την ανάλυση, αποδείχθηκε ότι η Ρουμανία θα μπορούσε να συνεισφέρει στον Συνασπισμό Maritime Capability με τη φιλοξενία ενός κέντρου ναυτιλιακής εκπαίδευσης και την εκπαίδευση Ουκρανών πεζοναυτών.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα λειτουργήσει για δύο χρόνια. Η Μεγάλη Βρετανία θα υποστηρίξει τις δραστηριότητές της οικονομικά και οργανωτικά κατά τα πρώτα στάδια.

Οι βουλευτές ενέκριναν επίσης μια άλλη έκκληση του Κλάους Γιοχάνις προς αυτούς – για τη συμμετοχή του ρουμανικού στρατού στην αποστολή υποστήριξης ασφάλειας και  εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία – NSATU.

Η Βοήθεια Ασφάλειας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ή NSATU, θα συντονίσει τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και την εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού από μέλη και εταίρους της Συμμαχίας.

Σκοπός του είναι να δημιουργήσει μια σταθερή βάση για την υποστήριξη της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Η Ρουμανία θα παράσχει την απαραίτητη υποδομή και εξοπλισμό για τη θέση σε λειτουργία της εγκατάστασης «Logistics Support Hub – Romania» που εδρεύει στην 71η αεροπορική βάση «Câmpia Turzii».

Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρουμανίας θα δεσμεύσουν στην αποστολή εκατό στρατιώτες.

Η Ουκρανία και η Ρουμανία υπέγραψαν συμφωνία ασφαλείας. Προβλέπει, ειδικότερα, ανάπτυξη του δυναμικού της θαλάσσιας επικράτειας της Ουκρανίας, ανάπτυξη του ναυτικού της και συντονισμό στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ