Η Νορβηγία θέλει να χτίσει φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: Το Storskog έκλεισε για τους Ρώσους πολίτες που ταξιδεύουν για τουριστικούς σκοπούς και αγορές από τις 29 Μαΐου

Η Νορβηγία εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής φράχτη στα σύνορά της με τη Ρωσία, σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, Emilie Enger Mehl. Σε συνέντευξή του στη νορβηγική ραδιοφωνία – NRK, ο υπουργός ανέφερε ότι παρατήρησε έναν φράχτη στα σύνορα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Φινλανδία και πιστεύει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να είναι επωφελές και για τη Νορβηγία.

Ο Νορβηγός υπουργός τόνισε ότι ο φράχτης θα έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα για τη Ρωσία και θα επιτρέπει τον εντοπισμό ανθρώπων που πλησιάζουν τα σύνορα χάρη στους σύγχρονους αισθητήρες και τεχνολογίες.

Η νορβηγική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κλείσει εντελώς τα σύνορα με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό και εξετάζει διάφορα μέτρα, όπως η κατασκευή φράχτη, η πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού και η αύξηση της επιτήρησης στη συνοριακή διέλευση Storskog για τη διαχείριση της ροής της κυκλοφορίας.

Ο φράχτης θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε όλο το μήκος των συνόρων ή μόνο σε μέρος του, σημείωσε η Emily Enger Mehl.

Το μήκος των συνόρων της Νορβηγίας με τη Ρωσία είναι 198 χιλιόμετρα. Το 2016, η Νορβηγία έστησε έναν φράχτη 200 μέτρων κοντά στη συνοριακή διάβαση Storskog για να εμποδίσει τους μετανάστες να περάσουν παράνομα με ποδήλατα.

Η Φινλανδία αποφάσισε να χτίσει έναν φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία το 2022 και ολοκλήρωσε το πρώτο τμήμα, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, το 2023.

Το σχέδιο της Φινλανδίας είναι να κατασκευάσει περίπου 200 χιλιόμετρα φράχτες με ύψος περίπου 3,5 μέτρα (το συνολικό μήκος των συνόρων είναι 1.300 χιλιόμετρα) μέχρι το τέλος του 2026.

Και οι δύο χώρες έχουν κλείσει εντελώς την πρόσβαση τουριστών από τη Ρωσία με βίζα Σένγκεν έως το 2024, στο πλαίσιο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν άλλους τύπους βίζας, όπως για σπουδές ή για επίσκεψη σε συγγενείς που μένουν εκεί.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ