Η Κροατία αρνείται να στείλει στρατιώτες για την υποστήριξη της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, που είναι συνέπεια της ρωσικής επιθετικότητας, δεν αντιπροσωπεύει, ωστόσο, επίθεση σε ένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου το άρθρο 5 της Βορειοατλαντικής Συνθήκης δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, επομένως δεν υπάρχει διεθνής νομική υποχρέωση για την Δημοκρατία της Κροατίας να συμμετάσχει, αναφέρει το δελτίο τύπου της προεδρίας της Κροατίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, έχει επανειλημμένα πει και εμμένει στη θέση ότι η Ουκρανία είναι θύμα επιθετικότητας και ότι η Κροατία πρέπει επίσης να της παράσχει κάθε δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια.

Δυστυχώς, παρά την τεράστια στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει η Ουκρανία, το τέλος του πολέμου δεν φαίνεται, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος ο πόλεμος να επεκταθεί πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας.

%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%BB5

Μιλάνοβιτς: «Δεν θα επιτρέψω τη συμμετοχή του Κροατικού Στρατού στην αποστολή υποστήριξης της Ουκρανίας. Πρέπει να μείνουμε εκτός πολέμου»

Είναι καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας – και κατά τη γνώμη του επίσης καθήκον όλων των κροατικών κρατικών θεσμών – να προστατεύσει την Κροατία από τον πόλεμο και να λάβει όλα τα μέτρα για να κρατήσει την Κροατία μακριά από πολεμικές συγκρούσεις».

Αυτό αναφέρεται στο δελτίο τύπου του Γραφείου του Προέδρου, στο οποίο εξηγεί γιατί ο Ζόραν Μιλάνοβιτς αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεσή του στην απόφαση για τη συμμετοχή στρατιωτών της χώρας στην αποστολή υποστήριξης στην Ουκρανία, γράφει η τοπική Vecernji.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ