Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνει ιδιαιτέρως χαμηλή επίδοση στον περιορισμό της ακρίβειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eμμένει η ακρίβεια στην Ελλάδα με τον πληθωρισμό να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, παρά την διαρκή πτώση στην Ευρωζώνη. Η χώρα μας παραμένει ψηλά ανάμεσα στα μέλη της ΕΕ και συγκεκριμένα στην πρώτη 5άδα. Τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τρίτη για τον Σεπτέμβριο είναι ενδεικτικά: Στο 1,8% έπεσε ο πληθωρισμός στην Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα είναι στο 3%.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σημειώνει ιδιαιτέρως χαμηλή επίδοση στον περιορισμό της ακρίβειας, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στις 5 χώρες με τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ειδικότερα:

Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού καταγράφουν Βέλγιο (4,5%), Ολλανδία (3,3%), Εσθονία (3,2%), Κροατία και Ελλάδα (3% αμφότερες).

Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού καταγράφουν Ιρλανδία (0,2%), Λιθουανία (0,4%), Σλοβενία (0,7%) και Φινλανδία, Λουξεμβούργο και Ιταλία (0,8% και οι 3 χώρες).

Ο βασικές συνιστώσες του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι οι υπηρεσίες, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (2,4% από 2,3% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4% σταθερά) και η ενέργεια (-6%, έναντι -3% τον Αύγουστο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ