Νίκος Φαραντούρης: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποψήφιος και επίσημα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νικόλας Φαραντούρης. Όπως είχε γράψει πρώτο το Newsbomb.gr, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει τις τελευταίες μέρες να θέσει υποψηφιότητα και την ανακοίνωση θα έκανε σήμερα.

Μάλιστα, με βίντεο που ανέβασε ο Νικόλας Φαραντούρης στα σόσιαλ μίντια αναφέρει: «Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Μπροστά».

Ολόκληρη η δήλωση του Ευρωβουλευτή Νικόλα Φαραντούρη: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται σήμερα να προχωρήσει μπροστά.
Η μεγάλη δημοκρατική-προοδευτική παράταξη έχει να ακολουθήσει ΜΟΝΟ ένα δρόμο: Μπροστά. Με τους πολίτες για τους πολίτες. Με όλους εσάς.

Μπροστά σημαίνει εργαζόμαστε σκληρά για τις αξίες & τα ιδανικά μας.
Μπροστά σημαίνει πείθουμε με πράξεις και φέρνουμε ξανά κοντά μας όσους πικράναμε.

Ανακτάμε τη δύναμη και την εξωστρέφεια ενός σύγχρονου Αριστερού, Πράσινου, Ευρωπαϊκού κόμματος. 

Λειτουργούμε όλοι, η κορυφή και τα όργανα του κόμματος, με ενότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

Αυτό απαιτεί η βάση μας.

Αυτό ζητά η κοινωνία. 

Τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα μπροστά, μπορεί να εγγυηθεί τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια στην εργασία και την κατάργηση των ανισοτήτων.

Πιστεύω στο κόμμα μας. Μα πάνω από όλα πιστεύω στην πατρίδα μου και στον λαό μας. Πιστεύω στη μεγάλη λαϊκή, ευρωπαϊκή παράταξη της προόδου. Στην Αριστερά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης, της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων.

Σε μια Αριστερά αποτελεσματική, γεμάτη εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση. Αυτή
που κράτησε τη χώρα όρθια στις πιο σκοτεινές περιόδους.

Όλες και όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές ,όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να κάνουμε τα όνειρα πραγματικότητα. Να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, των φίλων και των μελών μας.

Να προχωρήσουμε στην περιφερειακή συγκρότηση και ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματός μας σε μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη από την Αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Μια πατριωτική Αριστερά με αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια, πρωτοβουλίες, διεθνές κύρος και ευρωπαϊκή παρουσία στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Που θα εμπνέει σεβασμό στους αντιπάλους και ενθουσιασμό στους πολίτες.

Και έτσι να ηγηθούμε μιας νικηφόρου εκλογικής πορείας των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων. Με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά»


Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά.

#Syriza_Mprosta

 

Ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου & Δικαίου Ενέργειας στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κάτοχος της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Απόφοιτος Νομικής Σχολής Αθηνών. Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει 25ετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία με θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Την περίοδο 2009-2019 υπήρξε μέλος ΔΣ, Νομικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΠΑ, ενώ την περίοδο 2016-2019 εξελέγη Πρόεδρος της νομικής επιτροπής του ΕUROGAS, της ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών στην Ευρώπη. Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου εξελέγη μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εντάχθηκε στην Ευρωομάδα της Αριστεράς / The Left. Ανέλαβε μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Προϋπολογισμών, Περιβάλλοντος & Δημόσιας Υγείας και Συνταγματικών Υποθέσεων. Είναι μέλος της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ-ΗΠΑ και Μέλος ΔΣ του Spinelli Group.

Έγγαμος, πατέρας τριών παιδιών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ