Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξυλοκαστρο: Οι δυο ήρωες ήρωες εθελοντές που άφησαν πίσω τους μικρά παιδιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανείπωτος είναι ο πόνος των οικογενειών των δύο φίλων που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στο τρομακτικό πύρινο μέτωπο της Κορινθίας και έχασαν τη ζωή τους, όταν εγκλωβίστηκαν από την πύρινη λαίλαπα στο Ξυλόκαστρο. H φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματισμένους πυροσβέστες. Πυκνοί καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί από την Αττική.

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σήμερα, μέσω του 112 έχουν σταλεί μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής οι δύο φίλοι και κάτοικοι της περιοχής ηλικίας 35 και 40 ετών έσπευσαν να βοηθήσουν έναν γνωστό τους σε μαντρί της περιοχής, όμως σύντομα τα ίχνη τους χάθηκαν, ενώ η πύρινη κόλαση εξαπλωνόταν, με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί στο σημείο.

Οι δύο φίλοι ξεκίνησαν με τα δίκυκλά τους από την Λικοπουριά και όταν έφτασαν Άνω Πιτσά για να προσφέρουν βοήθεια, εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο. Μάλιστα, ο 40χρονος έστειλε βίντεο στην οικογένειά του λίγο πριν χαθούν, με τις εικόνες να είναι ανατριχιαστικές.

22

Ο 40χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών , ενώ ο 35χρονος είχε δύο παιδάκια και περίμενε σύντομα το τρίτο, καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος. Ο 40χρονος διατηρούσε φαναρτζίδικο, και ο 35χρονος ασχολούνταν με γεωργικές εργασίες. Οι δυο τους είναι πολύ καλοί φίλοι.

dgf

Οι οικογένειές τους κλήθηκαν να αναγνωρίσουν σήμερα τις σορούς των αγαπημένων τους και δυστυχώς η τραγωδία επιβεβαιώθηκε.

Αδελφή 40χρονου: «Τους περικύκλωσε η φωτιά»

Μη μπορώντας να διανοηθεί το άσχημο παιχνίδι της μοίρας, η αδερφή του 40χρονου περιέγραψε μιλώντας στο live news: «Νομίζω ότι λέω ένα παραμύθι. Δεν αλλάζει τίποτα από αυτό που έγινε ό,τι και να πω. Δεν τον φέρνει πίσω. Έμεινε να συνεχίσει εκεί πέρα να βοηθήσει, δεν ξέρω γιατί, γιατί έτσι είπε το μυαλό του. Τους περικύκλωσε η φωτιά και δεν πρόλαβε. Από τις 21:30 και μετά δεν είχαμε ίχνη του».

«Τραγική η κατάσταση» λέει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου

Η κατάσταση, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή στην περιοχή Ροζενά, «παραμένει τραγική για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος.

Όπως προσθέτει, «υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, ενώ ήδη έχει καεί μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της περιοχής». Μάλιστα, όπως περιγράφει ο Βλάσης Τσιώτος, «έχουν δοθεί μάχες με τις φλόγες κυριολεκτικά μέσα στα χωριά, όπου συνυπήρχαν, φωτιά, πυροσβέστες και κάτοικοι. Η αποψινή βραδιά είναι κρίσιμη, ώστε να μην περάσει η φωτιά στο τελευταίο κομμάτι που δεν έχει φθάσει, δηλαδή στις περιοχές Καρυά και Τρίκαλα».

Όσον αφορά τις μέχρι τώρα ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, ο Βλάσης Τσιώτος λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχει ολοσχερής καταστροφή σε καλλιέργειες», ενώ όπως συμπλήρωσε, «είναι λίγα σχετικά τα σπίτια που έχουν καεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ