Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η τουρκική προπαγάνδα επελαύνει: Το ψευδοκρατος πληρωνε τα ταξίδια Βρετανών πολιτικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε Βρετανοί πολιτικοί κατηγορήθηκαν για παραβίαση των κανόνων λόμπι κάνοντας ερωτήσεις σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σχετικά με την αποκαλούμενη «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου», αφού πραγματοποίησαν πληρωμένα ταξίδια στα παράνομα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για πέντε μέλη της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα του γνωστού Ιρλανδού δημοσιογράφου Πίτερ Γκέογκαν, ο οποίος είχε γράψει και το βιβλίο «Democracy for Sale» που αφορά σε φαινόμενα διαφθοράς στο βρετανικό πολιτικό σύστημα.

Την έρευνα έχει ζητήσει με επίσημη επιστολή προς τον επιθεωρητή δεοντολογίας του βρετανικού κοινοβουλίου ο μέχρι πρότινος βουλευτής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) Ίαν Μπλάκφορντ.

Οι συγκεκριμένοι πέντε Βρετανοί βουλευτές κατέθεταν ερωτήσεις υπερασπιζόμενοι το απευθείας εμπόριο, τις επενδύσεις και τις απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα αφού πρώτα επισκέπτονταν το ψευδοκράτος, με τα ταξίδια τους να έχουν πληρωθεί από διάφορους φορείς, όπως το λεγόμενο «Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο» και οι Τουρκικές Αερογραμμές. Διοργανωτής των επίμαχων ταξιδιών στα κατεχόμενα ήταν η οργάνωση «Ελευθερία και Δικαιοσύνη για τη Βόρεια Κύπρο», ενώ οι βουλευτές δεν δήλωσαν τα συγκεκριμένα ταξίδια, όπως όφειλαν, πριν υποβάλουν τις ερωτήσεις τους υπέρ φυσικά του ψευδοκράτους.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Σκωτσέζος πολιτικός Ίαν Μπλάκφορντ: «Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικούς πολιτικούς που πηγαίνουν σε ένα έδαφος το οποίο στερείται νομιμότητας, το οποίο υπόκειται σε ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Να σημειωθεί πως από το 2013-2023 είχαν υποβληθεί μόνο 15 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τη βρετανική κυβέρνηση που περιείχαν τον όρο «βόρεια Κύπρος». Εντελώς… τυχαία -και μόλις άρχισαν τα πληρωμένα από το ψευδοκράτος ταξιδάκια- έχουν υποβληθεί ήδη 26 ερωτήσεις για τα κατεχόμενα!

Η τουρκική προπαγάνδα επελαύνει και το ελλαδικό πολιτικό σύστημα νομίζει πως θα επικρατήσει με το δόγμα των… ήρεμων νερών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ