Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξυλοκαστρο: Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες, Κυριακή 29/9, στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, καθώς οι ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή φέρονται να αδυνατούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, την ώρα που οι συνεχείς αναζωπυρώσεις αναγκάζουν τις Αρχές να καλούν σε νέες εκκενώσεις χωριών και οικισμών, καθώς απειλούνται εκ νέου από το πύρινο μέτωπο.

Η φονική φωτιά, η οποία εκτείνεται σε μήκος 32 χιλιομέτρων, εξακολουθεί να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, μεταξύ των οποίων μεγάλες δασικές εκτάσεις και γεωργικές καλλιέργειες, αποτελώντας την τρίτη μεγάλη πυρκαγιά που πλήττει φέτος τη συγκεκριμένη περιοχή. «Ήταν εξαρχής μια δύσκολη φωτιά σε πυκνή δασική έκταση, σε συμπαγές δάσος με πεύκα, μέσα σε χαράδρες. Και ενώ άρχισε λίγο μετά τις 10 σε συνθήκες άπνοιας, από τις 11 και μετά ξεκίνησαν ισχυρές ριπές ανέμου οι οποίες έφταναν τα επτά μποφόρ και μετά τη 1 μ.μ. και τα 8 Μποφόρ», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης και πρόσθεσε πως «η φωτιά έχει μεγάλη περίμετρο και εξελίσσεται στον ορεινό όγκο του Δήμου Ευρωστίνης – Ξυλόκαστρου. Δεν μιλάμε πάντως για ενιαίο μέτωπο. Υπάρχουν σημεία στο βουνό τα οποία δεν έχουν καεί καθόλου. Δεδομένου ότι έχουμε πολλές διάσπαρτες εστίες σε δύσβατα σημεία, απέχουμε ακόμα από το να μιλήσουμε για οριοθέτηση».

  1. Αδιανοητο,για ποιό λογο;Πρεπει να μπουν στην κορυφογραμμη γεννητριες των αφεντικων αυτου που ψηφισατε για πρωθυπουργο.Η εκτιμωμενη εκταση που πρεπει να “απαλλαγει”απο την αχρηστη βλαστηση(που καποιοι δεν θησαυριζουν, ουτε υπαρχει μιζα)ειναι λιγες εκατονταδες στρεμματα.(καθε Α/Γ εχει βαση περιπου ενα στρεμμα)Ε! να μην καψουμε ολη την περιοχη,για να μην υπαρχει παρεξηγηση; Τα λεω ομορφα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ