Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Γερμανία δεν χορηγεί υπηκοότητα σε όσους προωθούν το σύνθημα «Από το ποτάμι στη Θάλασσα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος νόμος περί ιθαγένειας τέθηκε σε ισχύ στις 27 Ιουνίου 2024. Τα άτομα που εργάζονται στη Γερμανία και είναι καλά ενταγμένα θα μπορούν να λάβουν τη γερμανική υπηκοότητα μετά από μόλις πέντε χρόνια αντί για τα προηγούμενα οκτώ, δημοσιεύει γερμανικό δημοσίευμα.

Οι απαιτήσεις όμως για δέσμευση στη λεγόμενη φιλελεύθερη δημοκρατική βασική τάξη έχουν γίνει αυστηρότερες: «Ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός ή οποιαδήποτε άλλη μορφή μισανθρωπίας αποκλείουν την πολιτογράφηση», γράφει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών στον ιστότοπό του.

 Με ποια κριτήρια όμως πρέπει να ελεγχθεί αυτό; 

%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B8%CE%B1%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%8352

Σημάδια όπως αυτό φάνηκαν επίσης σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, γράφει το γερμανικό δημοσίευμα

Ένα από τα σημεία είναι η συμμετοχή σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων.

Όχι στην «Ελεύθερη Παλαιστίνη» γιατί επηρεάζει τους Εβραίους

Στο έγγραφο που διαθέτει το Panorama, το σύνθημα «Από τον Ποταμό στη Θάλασσα», πιθανώς με την προσθήκη « Ελεύθερη  Παλαιστίνη» χρησιμοποιείται στο σημείο 10.1.1.1.3.1. αναφέρεται ως πιθανός λόγος αποκλεισμού από τη γερμανική υπηκοότητα.

 Θα μπορούσε να είναι ασυμβίβαστο με μια δέσμευση στο γερμανικό σύνταγμα εάν παραβίαζε την ειδική ιστορική ευθύνη της Γερμανίας απέναντι στην εβραϊκή ζωή.

 Αυτό περιλαμβάνει επίσης το να τους αρέσει (με Like), να αναμεταδίδεις ή να σχολιάζεις το σλόγκαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Το σύνθημα «από τον ποταμό στη θάλασσα» σημαίνει το έδαφος μεταξύ του Ιορδάνη και της Μεσογείου, στο σημερινό Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορία της φράσης «από τον ποταμό στη θάλασσα» χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960, όταν η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης τη χρησιμοποιούσε για να εκφράσει τον στόχο της για την απελευθέρωση όλων των παλαιστινιακών εδαφών που εκτείνονται μεταξύ του ποταμού Ιορδάνη και της Μεσογείου Θάλασσας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την «Norddeutscher Rundfunk» η σαφήνεια αυτού του συνθήματος είναι αμφιλεγόμενη στα δικαστήρια.

Τον Μάιο, για παράδειγμα, το περιφερειακό δικαστήριο του Μανχάιμ αρνήθηκε ότι αυτό το σύνθημα ήταν ξεκάθαρα τιμωρούμενο.

Η έκκληση για «απελευθέρωση» της Παλαιστίνης μπορεί θεωρητικά να εκφράσει και την επιθυμία για ένα κοινό κράτος για τους Ισραηλινούς Εβραίους και τους Παλαιστίνιους σε ολόκληρη την επικράτεια μεταξύ του Ιορδάνη και της Μεσογείου.

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου του Ντίσελντορφ τον Σεπτέμβριο, το σύνθημα είναι χαρακτηριστικό της απαγορευμένης οργάνωσης Samidoun και Hamas, όπως σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ