Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Τουρκία παραδίδει στο Αζερμπαϊτζάν πυραύλους κρουζ SOM Stealth

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan, Μουράτ Εκίν, ανακοίνωσε ότι η παράδοση του πυραύλου κρουζ SOM στο Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινήσει σύντομα.

Αυτή η είδηση ​​έρχεται μετά την απαγόρευση της εξαγωγής αυτού του πυραύλου λόγω του γαλλικού κινητήρα TR40 που τροφοδοτούσε τον πύραυλο, τον οποίο η Γαλλία απαγόρευσε να εξάγει στο Αζερμπαϊτζάν, όπως σημειώνουν τοπικά media.

Η Τουρκία όπως ενημέρωσε άρχισε να προμηθεύει τον δικό της κινητήρα KTJ-3200 Turbojet, που αναπτύχθηκε από την Kale Arge, με τοπικούς πόρους, σε τουρκικούς πυραύλους, τερματίζοντας έτσι την απαγόρευση εξαγωγής πυραύλων ATMACA και SOM.

Οι τοπικές παραδόσεις κινητήρων γίνονται για την κάλυψη παραγγελιών εσωτερικού και εξωτερικού.

Η Τουρκία πέτυχε να ενσωματώσει τον στροβιλοκινητήρα Kale Arge KTJ-3200 σε πολλές πλατφόρμες πυραύλων. Αυτός ο κινητήρας αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου χρησιμοποιώντας τοπικούς πόρους, με αποτέλεσμα να μην υπόκειται σε περιορισμούς εξαγωγών. Η διαδικασία πιστοποίησης ολοκληρώθηκε το 2021 και η σειριακή παραγωγή ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο κινητήρας KTJ-3200 χρησιμοποιείται σε πυραύλους όπως αντιπλοϊκούς πυραύλους SOM και ATMACA και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Τουρκίας χρησιμοποιώντας εγχώριες τεχνολογίες.

Ο πύραυλος SOM είναι ένας πύραυλος κρουζ αέρος-εδάφους με προηγμένες δυνατότητες και αρθρωτό σχεδιασμό.

Οι πιο αξιοσημείωτες ικανότητές του:

Εμβέλεια: Ο πύραυλος SOM έχει βεληνεκές άνω των 250 χιλιομέτρων, επιτρέποντάς του να χτυπά μακρινούς στόχους με υψηλή ακρίβεια.

Ακρίβεια: Ο πύραυλος χρησιμοποιεί το Global Positioning System (GPS) και το Inertial Navigation System (INS) για να εξασφαλίσει υψηλή ακρίβεια στο χτύπημα στόχων, με δυνατότητα αναγνώρισης στόχων κατά την πτήση χρησιμοποιώντας το Terrain Reference Navigation System (TRN) και το Automatic Target Recognition Σύστημα (ATR).

Ικανότητα μυστικότητας : Ο πύραυλος έχει χαμηλή ικανότητα ανίχνευσης, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό από εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Λειτουργική ευελιξία: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε μια ποικιλία στόχων, συμπεριλαμβανομένων χερσαίων και θαλάσσιων στόχων, ακίνητων ή κινητών.

Κεφαλή: Διαθέτει κεφαλή 230 κιλών, καθιστώντας την αποτελεσματική έναντι σκληρυμένων στόχων και στρατηγικών στοιχείων.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ