Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ερντογάν «φοβάται» ή πανηγυρίζει;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από το κτύπημα ακριβείας μεγίστης του Ισραήλ σε οικία μέσα στη Βυρηττό του Λιβάνου, κανένας ηγέτης δεν είναι πλέον σίγουρος όχι μόνο στο κρεβάτι του, αλλά και όπου αν βρίσκεται ή θα βρίσκεται, αν δεν το γνωρίζει μόνον ο ίδιος, και αυτό λέει πολλά αν όχι προς πάντες, τα πάντα. Ήδη μεταδόθηκε πως ο Πρόεδρος του Ιράν μετακινήθηκε σε οίκημα αγνώστου περιοχής.

Ο πολύ λαλίστατης γλώσσας Ερντογάν παραμένει σιωπηλός ξεχνώντας άλλες φορές που ατάκα εκτόξευε μύδρους για να εισπράξει από τους πετρελαιοπαραγωγούς του κόλπου το ρευστό που τον ανάδειξε χρησιμοποιώντας μαζί και τα περί Ισλάμ. Θεωρείται δε βέβαιο πως δεν είναι και πολύ μακριά ο χρόνος που θα «ξαναστρίψει» αλλάζοντας πάλι όπως και στο παρελθόν πορεία. «Ουδέν κακό λοιπόν αμιγές καλού» που δίδασκαν οι δικοί μας πρόγονοι, και πάντοτε διαχρονικά δικαιωμένοι. Θα συμβούν και άλλα. Και έτσι, αλλά και αλλιώς, όσο τον λόγο έχουν τα «άρματα» παντού.

Η σιωπή του Ερντογάν όμως δείχνει δύο πράγματα. Είτε ότι ανησυχεί, είτε ότι πανηγυρίζει γιατί ήταν κι αυτός στο κόλπο της εξόντωσης από την Γάζα μέχρι την Βηρυτό αλλά και το Ιράν με την δολοφονία του πρώην ηγέτη του από τον σύμμαχο του, Αλίεφ. Που ακόμα οι Ιρανοί την θεωρούν «ατύχημα»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ