Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Εντυπωσίασαν οι δυο Σουηδέζες πιλότοι του ΝΑΤΟ στην νατοϊκή άσκηση Ramstein Flag 2024

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αναφέρει ρεπορτάζ του “Βήματος” για τη νατοϊκή άσκηση Ramstein Flag 2024.

Δύο και όχι μία σουηδέζες πιλότοι μαχητικού Saab JAS 39 Gripen (Γρύπας), βρίσκονται τελικά στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (117 ΠΜ) μετέχοντας στη νατοϊκή άσκηση Ramstein Flag 2024. Χθες (27/9) εμφανίστηκε και η δεύτερης σμηναγός. Είναι η πρώτη φορά που μετέχουν σε νατοϊκή άσκηση (αφού η Σουηδία είναι νέο μέλος του ΝΑΤΟ) και φάνηκαν ενθουσιασμένες, τόσο με την άσκηση, όσο και με την Ελλάδα: «Φύγαμε από τη Σουηδία με κρύο, με 5 βαθμούς κελσίου και ήρθαμε στην Ελλάδα με λιακάδα και ζέστη και με ένα θερμό καλωσόρισμα», έλεγαν στους Έλληνες πιλότους που πήγαν να τις υποδεχτούν.

Μπήκαν εν συνεχεία μέσα στα μαχητικά τους, φόρεσαν την κάσκα τους και απογειώθηκαν από την Ανδραβίδα. Ήθελαν όπως είπαν, πριν αρχίσει η άσκηση να γνωρίσουν την περιοχή, μια περιοχή που όπως πρόσεξαν είχε τα πάντα για πιλότους ήτοι, θάλασσα, βουνά, χαράδρες κάτι που επίσης τους ενθουσίασε. Δυστυχώς το ΝΑΤΟ απαγορεύει φωτογραφίες, όπως και να δίνονται τα πραγματικά ονόματα των πιλότων κατά τη διάρκεια της άσκησης. Μικρολεπτομέρεια, θα πείτε, για έναν δημοσιογράφο.

Μετά την πτήση οι δύο Σουηδέζες μαζί με άλλους συναδέλφους τους από διάφορες χώρες και με μέριμνα της 117 Πτέρυγας Μάχης πήγαν σε ταβέρνα στην Κυλλήνη, όπου τίμησαν τα γεμιστά. Τέτοια φαγητό πρώτη φορά απόλαυσαν και σίγουρα θα έχουν να το λένε όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ακούς εκεί άσκηση του ΝΑΤΟ με… γεμιστά, ποιος θα το πίστευε.

Οι υπόλοιποι πιλότοι θα πείτε; Εδώ είναι τα σπουδαία: Η 117 Πτέρυγα Μάχης και το Κέντρο Εκπαίδευσης τους ετοίμασαν… πάρτι έκπληξη. Κανονικό πάρτι με Dj στην πίστα του αεροδρομίου (με ελληνικά και ξένα hits) και οι αεροπόροι μας έστησαν και… ψησταριές. Το τι μπριζόλες και τι παϊδάκια έφαγαν οι νατοϊκοί πιλότοι πραγματικά είναι αδύνατον να περιγράψει κανείς. Πάρτε, για παράδειγμα, τους Αμερικανούς πιλότους των F-35 (με τις εξελιγμένης τεχνολογίας κάσκες τους) ενθουσιάστηκαν με τα σουβλάκια και το τζατζίκι.

Ίσως η μόνη «παραφωνία» ήταν η έλλειψη τσίπουρου ή ούζου. Αλλά σε στρατιωτική βάση βρισκόμαστε, πιλότοι μαχητικών είναι, μην τα θέλουμε όλα. Συνόδευσαν όμως τα παιδάκια και τα σουβλάκια με μπίρες (χωρίς αλκοόλ) και με αναψυκτικά.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ