Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

865 χρόνια φυλάκιση σε εργολάβο ακινήτων μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σεισμοί που σημειώθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου 2023 και έπληξαν τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία θεωρούνται οι χειρότερες φυσικές καταστροφές του 21ου αιώνα. Πηγή φωτογραφίας: Aziz Aslan 

Σε κάθειρξη 865 ετών καταδικάστηκε την Παρασκευή ένας εργολάβος υπεύθυνος για την κατασκευή ενός κτιρίου στη νότια Τουρκία, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 96 άνθρωποι μετά τον ισχυρό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αυτό το 14όροφο κτίριο, που βρίσκεται στη μεγάλη πόλη των Αδάνων, κατέρρευσε μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε στις 04:17 τοπική ώρα και σκότωσε περισσότερους από 53.500 ανθρώπους στην Τουρκία και σχεδόν 6.000 στη Συρία, σημειώνει.

Μόνο ένας ένοικος από αυτό το κτίριο επέζησε.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο εν λόγω επιχειρηματίας, Χασάν Αλμπαργκούν, που καταδικάστηκε την Παρασκευή για «δολοφονία και τραυματισμό πολλών ανθρώπων με πιθανή πρόθεση», διέφυγε στην Κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό Κύπρο, την ημέρα του σεισμού, πριν παραδοθεί στην αστυνομία μια εβδομάδα αργότερα.

Σοβαρές ελλείψεις στην κατασκευή του κτιρίου, σύμφωνα με τους ειδικούς

Η κατάρρευση αυτής της πολυκατοικίας, που χτίστηκε το 1975, προκάλεσε ένα κύμα ερωτημάτων στο πλαίσιο στο οποίο η πόλη των Αδάνων, που βρίσκεται λιγότερο από 200 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, γλίτωσε σε μεγάλο βαθμό από τους ισχυρούς σεισμούς.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, οι πραγματογνώμονες τόνισαν σοβαρές ελλείψεις στην κατασκευή των υποστυλωμάτων που θα έπρεπε να στηρίζουν το κτίριο, καθώς και στην ποιότητα του σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκε.

Ο εργολάβος αμύνθηκε λέγοντας ότι το κατασκευαστικό έργο είχε εγκριθεί από τις τουρκικές αρχές.

Περισσότεροι από 260 άνθρωποι που συμμετείχαν στην κατασκευή κτιρίων που κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού του Φεβρουαρίου του 2023 συνελήφθησαν τις εβδομάδες μετά τον σεισμό, ορισμένοι ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την Τουρκία.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έχουν ανοίξει αρκετές δίκες σε όλη τη χώρα, στις οποίες δικάζονται ορισμένοι από αυτούς τους επιχειρηματίες.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ