Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Εξαπάτησαν 80χρονη και της απέσπασαν 15.000 ευρω

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων από επιτήδειους που καταφέρνουν και τους αποσπούν χρηματικά ποσά. Αυτή τη φορά θύμα απατεώνων έπεσε μια 80χρονη στα Γρεβενά η οποία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής απάτης πείστηκε ότι κινδυνεύει η κόρη της και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την εν λόγω υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισέπραξε από την ηλικιωμένη γυναίκα 15.000 ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο συνεργοί του, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι προσποιήθηκαν ότι ήταν γιατρός και η κόρη του θύματος αντίστοιχα.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης όταν η 80χρονη δέχτηκε τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της και στη συνέχεια στο κινητό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός νοσοκομείου.

Ο γιατρός-μαϊμού προφασίστηκε ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης και για το λόγο αυτό χρειαζόταν να καταβάλει άμεσα το χρηματικό ποσό που της ζητήθηκε. Την ίδια ώρα η γυναίκα συνεργός προσποιούνταν την κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η 80χρονη πείστηκε και μετά από υπόδειξη του υποτιθέμενου γιατρού παρέδωσε έξω από το σπίτι της 15.000 ευρώ στον 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα.

Το τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων συνεργών του 28χρονου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ