Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση Κοσοβάρων και Αλβανών στο Αργυρόκαστρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα στρατεύματα των Δυνάμεων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου (FSK) και των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας (FA) ολοκλήρωσαν την κοινή άσκηση «Dimali-24».

Την είδηση ​​έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Άμυνας Πίρρο Βένγκου .

Μέσα από μερικές δημοσιευμένες φωτογραφίες, ο Vengu δείχνει ότι η προπόνηση που έγινε στο Αργυρόκαστρο από 23-26 Σεπτεμβρίου.

«395 στρατιώτες από το Νότιο Σύνταγμα Πεζικού με 58 οχήματα και μια διμοιρία των Σωμάτων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποίησαν την εκπαίδευση με κωδικό «DIMALI-24» στις 23-26 Σεπτεμβρίου.

%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B711

Στην άσκηση που διεξήχθη στην περιοχή του Αργυροκάστρου δοκιμάστηκαν οι επιχειρησιακές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας για τον εκτοπισμό και την εκτέλεση αμυντικών μαχόμενων επιχειρήσεων καθώς και την αλληλεπίδραση με άλλες δυνάμεις.

Αυτή η άσκηση, όπως και οι προηγούμενες ασκήσεις, χρησιμεύει επίσης για την έγκαιρη ανταπόκριση στις εσωτερικές ανάγκες, παρέχοντας μέτρια αλλά αξιοπρεπή στρατιωτική συνεισφορά στις αποστολές και τις επιχειρήσεις που διευθύνονται από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τον ΟΗΕ», γράφει ο Βένγκου.

Τονίζει επίσης ότι στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Αλβανίας και επικεφαλής του αλβανικού στρατού.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ