Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Με Τζιχαντιστές πράκτορες πήγε στις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ ο Ερντογαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο İbrahim Beşinci, επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης TÜGVA (Τουρκικό Ίδρυμα Νεολαίας), το οποίο χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση, ήταν μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Beşinci παρακολούθησε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και άκουσε τις ομιλίες των παγκόσμιων ηγετών από τα μπαλκόνια των προσκεκλημένων.

Η TÜGVA, η οποία λειτουργεί ως προέκταση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών υπό την κάλυψη της ταμπέλας της ΜΚΟ, έχει σκοπό να στρατολογεί νέους στην Τουρκία και στις κοινότητες της διασποράς στο εξωτερικό για να βοηθήσουν στην υποστήριξη του ισλαμιστικού καθεστώτος του προέδρου Ερντογάν. Το ίδρυμα, υπό την αιγίδα του γιου του Ερντογάν, Μπιλάλ, λειτουργεί δεκάδες κοιτώνες σε όλη την Τουρκία, έχει πρόσβαση σε δημόσια σχολεία μέσω προγραμμάτων πολιτιστικής συνεργασίας και προωθεί ενεργά το πολιτικό Ισλάμ σύμφωνα με την ιδεολογία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Beşinci μοιράστηκε μια φωτογραφία από τη Γενική Συνέλευση, αναφέροντας: «Ακούσαμε τον Πρόεδρό μας, τον κ. Ερντογάν, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη ομιλίας που θα μείνει στην ιστορία, πρακτικά ένα μάθημα από μόνο του. Ήταν πάντα η ισχυρότερη φωνή για τους καταπιεσμένους και τους αθώους. Είθε ο Αλλάχ να μην τον πάρει ποτέ από εμάς».

Besinci UN 750x1333 1

Η TÜGVA είχε προηγουμένως πρωτοστατήσει την πρώτη ημέρα του 2024, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, προσελκύοντας μεγάλη προσοχή. Οι αναφορές ανέφεραν ότι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), υπεύθυνη για τα τζαμιά σε εθνικό επίπεδο, έδωσε εντολή στους ιμάμηδες στην Κωνσταντινούπολη να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία και να ενθαρρύνουν τα εκκλησιάσματά τους να συμμετάσχουν επίσης. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ορισμένοι νεαροί συμμετέχοντες φόρεσαν κεφίγια που έμοιαζαν με αυτά που φορούσε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους καθώς πορεύονταν. Ο Αμπού Ουμπάιντα έχει αποκτήσει εξέχουσα θέση μεταξύ των κύκλων που πρόσκεινται σε ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες στην Τουρκία και χαιρετίζεται ως ήρωας.

Το 2021, φωτογραφίες από τα εμπιστευτικά αρχεία του TÜGVA που διέρρευσαν, αποκάλυψαν τα τζιχαντιστικού τύπου στρατόπεδα εκγύμνασης του ιδρύματος που απευθύνονταν σε νέους στην Τουρκία και την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι φωτογραφίες έδειχναν νεαρούς άνδρες να ποζάρουν κάτω από πανό τζιχαντιστών, να παρακολουθούν διαλέξεις κληρικών και να κάνουν μια χειρονομία με το ένα δάχτυλο προς τα πάνω, που συνδέεται με τζιχαντιστές από ομάδες όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Jihad verse Banner young man standing with Rabia sign 2048x1365 1

Ένας από τους κληρικούς που προσκλήθηκαν στο στρατόπεδο του TÜGVA ήταν ο Nurettin (ή Nureddin) Yıldız, ένας τζιχαντιστής και αντισημίτης Τούρκος κληρικός, γνωστός για την υποστήριξη του ένοπλου τζιχάντ. Ο Yıldız χαρακτηρίζει τη δημοκρατία ως ένα σύστημα για απίστους, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να χρησιμεύσει μόνο ως εργαλείο εξαπάτησης για την απόκτηση εξουσίας. Είναι επίσης το πρόσωπο που ριζοσπαστικοποίησε τον νεαρό τζιχαντιστή αστυνομικό που ευθύνεται για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ τον Δεκέμβριο του 2016. Παρά την εμπλοκή του ως συνεργού στη δολοφονία, η κυβέρνηση τον θωράκισε από τη δίωξη.

Η TÜGVA είχε συμμετάσχει και στο παρελθόν σε επίσημες αντιπροσωπείες του Ερντογάν. Το Nordic Monitor είχε αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας βοήθησε δύο πράκτορες της TÜGVA που συνδέονται με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να αποκτήσουν βίζες Σένγκεν από το βελγικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιώντας διπλωματικές οδούς για να επισπεύσουν τη διαδικασία. Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, στις 19 Μαΐου 2017 το υπουργείο έστειλε επείγον διπλωματικό σημείωμα στην πρεσβεία του Βελγίου στην Άγκυρα ζητώντας βοήθεια για την εξασφάλιση βίζας για δύο στελέχη του ιδρύματος. Το σημείωμα εγγυόταν για τον τότε πρόεδρο του TÜGVA İsmail Emanet και τον αναπληρωτή του, Seçkin Koç, αναφέροντας ότι η επίσκεψή τους στις Βρυξέλλες συνδεόταν με μια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και ότι αποτελούσαν μέρος της επίσημης αντιπροσωπείας του Ερντογάν για την εκδήλωση στις 25 Μαΐου 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ