Σύμβαση – ξέπλυμα της Τουρκίας για την ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφτασε σήμερα το πρωί στη Βουλή η διαβόητη σύμβαση ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, το φαραωνικό σχέδιο που αποτελεί ορόσημο της ενεργειακής και εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει σε χαμηλές πτήσεις το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, αν όμως πραγματοποιηθούν τα όσα αναγράφει η σύμβαση με την Κύπρο, τότε αυτό δεν θα αφορά ένα απλό σφάλμα ή αστοχία αλλά την πλήρη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης Μητσοτάκης και την παραίτηση της Ελλάδας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα!

ypen1

ypen2

Διαβάζοντας κανείς την τροπολογία, ακόμη και αν δεν είναι ειδικός πάνω σε ζητήματα ενέργειας και εξωτερικής πολιτικής, μπορεί να καταλάβει το μοιραίο σφάλμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που σφραγίζει την πορεία της χώρας μας προς την πλήρη υποτέλεια και καταδικάζει την σύμβαση σε πλήρη αποτυχία!

Συγκεκριμένα το σημείο Γ αναφέρει: «Επιμερισμός μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος του κόστους σε ενδεχόμενη ματαίωση ή καθυστέρηση οφειλόμενη σεεξωτερικούς παράγοντες… (γεωπολιτικό ρίσκο)». Αυτό πρακτικά σημαίνει τηνπλήρη καταδίκη της διασύνδεσης αλλά και την παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την επιβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας όπως αυτά ορίζονται από το διεθνές δίκαιο (το οποίο φαίνεται πως θυμάται μόνο όταν υπονομεύει το εθνικό δίκαιο και όχι όταν το ενισχύει).

Δηλαδή σε περίπτωση που το έργο συναντήσει εμπόδια εξαιτίας της τουρκικής επιθετικότητας, ο Μητσοτάκης δηλώνει απρόθυμος ή μάλλον ανίκανος να αποτρέψει την Τουρκία από το να παραβιάσει την ελληνική επικυριαρχία όπως αυτή ορίζεται από το εθνικό, ενωσιακό αλλά και το διεθνές δίκαιο και προσφέρει κάλυψη στην Τουρκία για να προχωρήσει με εχθρικές κινήσεις στην ματαίωση του έργου, μία ματαίωση που η Τουρκία μπορεί να προκαλέσει μόνο με παράνομες ενέργειες.

Άρα, επί της ουσίας, η συμφωνία που υπογράφει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχεται ως πραγματικότητα πως η Τουρκία θα καταπατήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα εθνικά μας ύδατα και αντί της αποτροπής μίας τουρκικής επίθεσης, προβλέπει την εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της κυβέρνησης στις παράνομες μεθοδεύσεις του Σουλτάνου, μαζί με την καταβολή αποζημίωσης, ως εάν να μην έφτανε η εθνική ταπείνωση που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για ένα ακόμη ρεσιτάλ υποτέλειας από τον Μητσοτάκη, ο οποίος για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει πόσο εθνικά επιζήμιος αλλά και επικίνδυνος μπορεί να γίνει για τα εθνικά θέματα και την εθνική κυριαρχία του Ελληνικού έθνους. Άλλωστε οι πολιτικές της κυβέρνησης σπανίως έχουν στο επίκεντρο την ενίσχυση της ισχύος και της κυριαρχίας της Ελλάδας. Αντιθέτως πολλές φορές προωθούν τα ξένα κέντρα και συμφέροντα τα οποία επηρεάζουν το Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, που πάμπολλες φορές έχει δηλώσει την τυφλή πίστη του και υποταγή του σε αυτά. Οι λίγες πατριωτικές φωνές που απομένουν στην κυβέρνηση τσίρκο που έχει στήσει το σύστημα Μαξίμου δεν είναι σε θέση να ανατρέψουν τα καταστροφικά σχέδια του Κυριάκου και των αφεντικών του, τα οποία σχεδιάζουν την πλήρη συνθηκολόγηση της Ελλάδος με την υπογραφή Μητσοτάκη. Μια συνθηκολόγηση που σχεδιάζεται με τις άπειρες υποχωρήσεις της Κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, όπως είδαμε στην Κάσο ή στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, όπου ο ενδοτισμός αποτελεί πλέον το δόγμα που ακολουθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Υπάρχουν όμως και όρια στο τι μπορεί να ανεχτεί κανείς και η πλέον ξεκάθαρη παραδοχή της Κυβέρνησης για αδυναμία διαφύλαξης των εθνικών κεκτημένων μαζί με τη πλήρη παραίτηση από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που προβλέπεται στην σύμβαση που κατατέθηκε στη Βουλή, πρέπει να γίνει η σταγόνα που θα κάνει το ποτήρι του επικίνδυνου δόγματος Μητσοτάκη να ξεχειλίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ