Ρώσοι ανήλικοι έκαψαν σε ελικοδρόμιο ελικόπτερο Mi-8

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κανάλι Baza στο Telegram ανέφερε ότι στο Ομσκ δύο μαθητές μπήκαν σε μια αεροπορική βάση και πέταξαν βόμβα μολότοφ σε ελικόπτερο Mi-8. Όπως γράφουν οι συντάκτες του καναλιού, οι έφηβοι τράπηκαν σε φυγή από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά αμέσως μετά συνελήφθησαν. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το κανάλι, όλα συνέβησαν στις 21 Σεπτεμβρίου, οι εμπρηστές αποδείχθηκαν ότι ήταν ο 16χρονος Άντον και ο Ρομάν. Σύμφωνα με τους ίδιους, έλαβαν (από κάποιους μέσω Telegram) εντολή να κάψουν το ελικόπτερο και τους υποσχέθηκαν 20 χιλιάδες δολάρια (πάνω από 1,8 εκατομμύρια ρούβλια) για τη δουλειά τους. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές δεν έλαβαν ποτέ τα χρήματα.

«Στο Ομσκ, δύο μαθητές έκαψαν ένα ελικόπτερο στην τοπική αεροπορική βάση. Τους υποσχέθηκαν να  τους πληρώσουν με 20 χιλιάδες δολάρια για εμπρησμό», γράφει το κανάλι Baza στο Telegram.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι έφηβοι ηλικίας 13 και 14 ετών μπήκαν κρυφά στο ελικοδρόμιο στο αεροδρόμιο Νογιάμπρσκ και έκαψαν ελικόπτερο τύπου Mi-8.

Οι ταυτότητες των αγοριών διαπιστώθηκαν γρήγορα, καθώς υπέστησαν εγκαύματα και απευθύνθηκαν στους γιατρούς για βοήθεια. Η εισαγγελία οργάνωσε έρευνα για το περιστατικό.

Αργότερα, ο Κυβερνήτης Ντμίτρι Αρτιούχοφ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της περιφερειακής κυβέρνησης, είπε ότι αυτοί οι μαθητές παρασύρθηκαν να διαπράξουν ένα έγκλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανήλικοι «ελέγχονταν απ’ έξω », προσθέτοντας ότι τα παιδιά ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι μετά το περιστατικό προέκυψαν ερωτήματα για την ασφάλεια βασικών συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων στην περιοχή. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνει σοβαρή δουλειά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και θα διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς συνέβη.

 Ο Αρτιούχοφ έδωσε επίσης εντολή στην επιτροπή για θέματα ανηλίκων να εξετάσει την κατάσταση, καταλήγει το ρωσικό ‘news’.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ