Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Συρία: Ο Άσαντ κήρυξε γενική αμνηστία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Συρία κηρύχθηκε γενική αμνηστία για εγκλήματα απόδρασης, εγκλήματα (εγκλήματα βαρύτερα από πλημμέλημα και ελαφρύτερα από φόνο) και ορισμένες παραβιάσεις που διαπράχθηκαν πριν από τις 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA, ο πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ εξέδωσε νομοσχέδιο για αμνηστία.

Το διάταγμα προβλέπει γενική αμνηστία για το σύνολο της ποινής που θα επιβληθεί στους δράστες των εγκλημάτων εσωτερικής και εξωτερικής απόδρασης που δηλώνονται στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι διατάξεις περί αμνηστίας δεν θα καλύπτουν «όσους κρύβονται και διαφεύγουν της δικαιοσύνης, εκτός αν παραδοθούν εντός τριών μηνών στο εσωτερικό και εντός τεσσάρων μηνών στο εξωτερικό».

Στο διάταγμα εξαιρούνταν από το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας «ορισμένα εγκλήματα που συνιστούν σοβαρή επίθεση κατά της κοινωνίας και του κράτους», η «δωροδοκία», η «πλαστογραφία» και «κάποια παραπτώματα αντίθετα προς τα χρηστά ήθη».

Σε περιπτώσεις που αφορούν επίθεση σε περιουσία ενός ατόμου, η αμνηστία απαιτεί επίσης αποζημίωση για το θύμα, με την επιφύλαξη των προσωπικών δικαιωμάτων που επιφυλάσσονται.

Ο Άσαντ κήρυξε τελευταία φορά γενική αμνηστία για στρατιωτικούς λιποτάκτες εντός και εκτός της χώρας τον Ιανουάριο του 2022.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ