Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Νεα περιστατικά βιας με πρωταγωνιστες ανήλικους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με μάστιγα έχει μετατραπεί η παραβατικότητα των νέων, με τα περιστατικά βίας μέσα στα σχολεία να αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς προτού καλά-καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Τελευταίο συμβάν το οποίο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές είναι εκείνο στο Παγκράτι, με την άγρια συμπλοκή μαθητών με εξωσχολικούς, σε πεζόδρομο δίπλα στην είσοδο σχολείου πριν από λίγες ημέρες. Με μπουνιές και κλωτσιές ο ένας ανήλικος χτυπά τον άλλον, με το βίντεο που έρχεται στο «φως» να προκαλεί ανατριχίλα.

Για την υπόθεση μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου. «Είναι ένα περιστατικό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε κάποιες μέρες νωρίτερα. Το θύμα αναφέρει στην Αστυνομία, είναι αλλοδαπός όπως και οι δράστες σύμφωνα με τη δική του κατάθεση, ότι ξεκίνησε με τον εκφοβισμό του εντός του σχολικού χώρου. Βέβαια αναφέρεται σε εξωσχολικούς οι οποίοι εισήλθαν στην αυλή του σχολείου», επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Βλέπουμε πολλά παιδιά τα οποία παρακολουθούν και τραβούν βίντεο και δεν ενημερώνουν εγκαίρως την Αστυνομία. Όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία είχε ήδη μεταφερθεί το θύμα στο νοσοκομείο, είχαν αποχωρήσει και οι δράστες με αποτέλεσμα να αναζητούμε να ταυτοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

«Υπάρχει έντονη επιθετικότητα»

Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, τον Οκτώβρη θα είναι έτοιμη η εφαρμογή της ΕΛ.ΑΣ. «save youth» μέσω της οποίας ανήλικοι θα μπορούν να ειδοποιούν αμέσως την Αστυνομία όταν βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία του ‘save youth’, την καινούργια εφαρμογή. Αρχές του Οκτώβρη θα είναι διαθέσιμη και για τους γονείς και για τα παιδιά», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης υποστήριξε πως αυτά πάντα υπήρχαν όμως εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει έντονη επιθετικότητα. «Αυτό είναι το ανησυχητικό, ότι έχουν φοβερή επιθετικότητα τα παιδιά, δεν είναι όπως παλιά. Όταν έβλεπες να έρχεται ένας γονέας ή να βγαίνει ένας δάσκαλος σταματούσες. Εδώ δεν σταματάνε», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ