Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του Γιάννου Παπαντωνίου ήταν μία επίδειξη δύναμης, αυτό που ονομάζουμε «Μητσοτακισμός»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του Γιάννου Παπαντωνίου δεν είναι μία απλή συγκάλυψη ενός καταστροφικού για την Ελλάδα σκανδάλου.

Ήταν μία επίδειξη δύναμης, αυτό που ονομάζουμε «Μητσοτακισμός».

Ο Παπαντωνίου είναι ένα από τα πιο σκοτεινά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην κατάρρευση της Ελλάδας, την οποία βιώνουμε περίτρανα σήμερα.

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης οικονομικής καταστροφής που έχει υποστεί Δυτική οικονομία, με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Ήταν τότε που 66 δισεκατομμύρια ευρώ, ζεστό χρήμα των Ελλήνων πολιτών, μπήκε σε σακούλες, έφυγε εκτός χώρας μέσω οφσόρ και βρέθηκε σε διάφορες λίστες ελβετικών τραπεζών.

Κοινώς, η πραγματική ρευστότητα της χώρας εξανεμίστηκε, αντί να επενδυθεί σε παραγωγικές επενδύσεις, ο δανεισμός έγινε αναπόφευκτος σε όλη την πυραμίδα που απαρτίζει την Ελληνική οικονομία, από τον αγρότη που είχε πουλήσει το χωράφι του για να πάρει μετοχές μέχρι τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο δημόσιο χρέος των 420 δις, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η συγκάλυψη του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ ήταν η μία πράξη του δράματος. Εκεί τουλάχιστον, τηρήθηκαν κάποια προσχήματα. Δεν υπήρχε τότε βλέπετε μητσοτακισμός, αλλά πάμπλουτοι διεφθαρμένοι που εκμαυλίζουν τους αρμούς της εξουσίας μέχρι την δικαιοσύνη στα ανώτατα κλιμάκια για να γλιτώσουν.

Η υπόθεση Παπαντωνίου όμως είναι η επιτομή του ελληνικού δράματος. Εδώ δεν τηρήθηκε κανένα πρόσχημα. Ο ίδιος ο Παπαντωνίου, όταν αποδείχτηκε ο επίμαχος λογαριασμός με τα εκατομμύρια, απειλούσε με αγωγές και μηνύσεις λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός δεν του ανήκει. Δεν τον γνωρίζει. Δεν είναι ούτε δικός του, ούτε της γυναίκας του.

Στη δίκη όμως, ο Γιάννος Παπαντωνίου χλευάζοντας τους δικαστές, τους πολίτες ακόμα και την εικόνα του Ιησού που είχε ενώπιον του στο εφετείο, ισχυρίστηκε απερίφραστα ότι τα λεφτά του τα έφερε μία θεία του από την Νιγηρία. Πρόκειται για τον απόλυτο εξευτελισμό ενός έθνους.

Ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, ήταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με το Γιάννο Παπαντωνίου. Ο σημερινός πρωθυπουργός, διορίστηκε στην εθνική τράπεζα επι Κυβερνήσεως Φλωρίδη – Παπαντωνίου, διαπράττοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην νεότερη ιστορία, για το οποίο όμως έμεινε ατιμώρητο κρυπτόμενος πίσω από την βουλευτική του ασυλία. Ήταν τότε που ο Μητσοτάκης μοίραζε εκατομμύρια παράνομα σε εταιρείες με μαϊμού κριτήρια! Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να επιστρέψει πίσω αυτά τα λεφτά, καθώς επρόκειτο για ευρωπαϊκά κονδύλια, ο Μητσοτάκης όμως έμεινα ατιμώρητος.

Η «θεία από τη Νιγηρία» λοιπόν, είναι η επιτομή του Μητσοτακισμού. Θα σας κλέβουμε, θα καταστρέφουμε το έθνος, θα το ακρωτηριάζουμε και δεν θα σας δίνουμε καν λογαριασμό. Αντίθετα θα σας εξευτελίζουμε λέγοντας εξόφθαλμα ψέματα, ώστε να μην έχετε ως λαός, την παραμικρή διάθεση και ελπίδα για να αντισταθείτε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ