Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Μέση Ανατολή: Το Ιράκ θα προμηθευτεί κορεατικά προηγμένα συστήματα αεράμυνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ υπέγραψε την Πέμπτη, σύμβαση με τη νοτιοκορεατική εταιρεία LIG Nex1 για την αγορά προηγμένων συστημάτων αεράμυνας M-SAM.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας ανέφερε: «Το Υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση, με εταιρεία της Νότιας Κορέας, για τον εξοπλισμό της Διοίκησης Άμυνας με ένα σύνολο προηγμένων συστοιχιών μεσαίου βεληνεκούς ως όπλο αεράμυνας, οι οποίες θα υποστηρίξουν τις δυνατότητες του στρατού του Ιράκ και τις στρατιωτικές δυνάμεις για τη διατήρηση της ειρήνης και της κυριαρχίας του Ιράκ».

Ο υπουργός Άμυνας Θάμπετ αλ Αμπάσι δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης: «Η ολοκλήρωση αυτής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συνεχή παρακολούθηση του Πρωθυπουργού, Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, και θεωρείται μια ποιοτική στρατηγική πρωτοβουλία για την αεράμυνα. Καλύπτει όλο τον εναέριο χώρο του Ιράκ και επιτυγχάνει την περιφερειακή ισορροπία της χώρας.

Δεσμεύτηκε να «προχωρήσει για να βελτιώσει την κατάσταση του ιρακινού στρατού και να διατηρήσει την εθνική κυριαρχία».

Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κορέας και τον Υπουργό Άμυνας της Κορέας, σημειώνοντας «την προσπάθεια να αναπτυχθεί η σχέση με τη Δημοκρατία της Νότιας Κορέας προς το καλύτερο».

Ο πρέσβης της Κορέας στο Ιράκ ευχαρίστησε τον Υπουργό Άμυνας και μίλησε για «τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου όπλου αεράμυνας».

Λόγοι επιλογής του  συστήματος M-SAM

%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%83%CF%83%CF%85%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B954
ina.iq

Το Ιράκ επέλεξε το νοτιοκορεατικό σύστημα M-SAM για πολλούς στρατηγικούς και τεχνικούς λόγους που ανταποκρίνονται στις αμυντικές του ανάγκες και συμβάλλουν στην ενίσχυση των αεροπορικών του δυνατοτήτων. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς τους λόγους είναι:

Προηγμένη τεχνολογία : Το σύστημα M-SAM βασίζεται στην τεχνολογία «Hit-to-Kill», η οποία παρέχει υψηλή ακρίβεια στην αναχαίτιση αεροπορικών απειλών όπως πολεμικά αεροπλάνα, βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ, παρέχοντας στο Ιράκ ένα αποτελεσματικό μέσο άμυνας για την αντιμετώπιση ποικίλων απειλών.

Προσιτή τιμή : Το M-SAM είναι μια οικονομική επιλογή σε σύγκριση με άλλα συστήματα αεράμυνας όπως το αμερικανικό σύστημα Patriot. Το κόστος ενός πυραύλου είναι περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που καθιστά το σύστημα αποτελεσματικό από άποψη απόδοσης και κόστους, και επιτρέπει στο Ιράκ να ενισχύσει την αεράμυνα του με λογικό προϋπολογισμό.

Εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη : Η συμφωνία με τη Νότια Κορέα περιλαμβάνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση για το ιρακινό τεχνικό και μαχητικό προσωπικό σχετικά με τη λειτουργία και τη συντήρηση του συστήματος, η οποία διασφαλίζει την ικανότητα του Ιράκ να διαχειρίζεται το σύστημα ανεξάρτητα και αποτελεσματικά.

Η καταλληλότητα του συστήματος στις ανάγκες ασφαλείας του Ιράκ : Το Ιράκ αντιμετωπίζει διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από ένοπλες ομάδες. Το M-SAM θεωρείται μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση για την προστασία του ιρακινού εναέριου χώρου από αυτές τις απειλές.

Διαφοροποίηση πηγών οπλισμού : Η επιλογή του Ιράκ ενός συστήματος αεράμυνας από τη Νότια Κορέα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τη διαφοροποίηση των πηγών οπλισμού και τη μείωση της εξάρτησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που ενισχύει την ανεξαρτησία του Ιράκ στη λήψη των αμυντικών του αποφάσεων και προστατεύει την εθνική του κυριαρχία μακριά από πολιτικές πιέσεις .

Αυτό το βήμα επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του Ιράκ να οικοδομήσει ισχυρές τοπικές αμυντικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσει τυχόν μελλοντικές απειλές και να ενισχύσει τον έλεγχό του στον εναέριο χώρο του, καταλήγει το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ