Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Τουρκία παρουσίασε νέο όπλο λέιζερ που καταστρέφει drones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση μικρών απειλών από drone παίζει το κατευθυνόμενο ενεργειακό οπλικό σύστημα ALKA, το οποίο λειτουργεί με λέιζερ και αναπτύχθηκε από την τουρκική εταιρεία Roketsan Defense Industries.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωση την Παρασκευή ότι το όπλο λέιζερ Alka είναι ικανό να προστατεύει ζωτικής σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικούς θεσμούς από απειλές που είναι δύσκολο να στοχευτούν με παραδοσιακά φορητά όπλα.

Εξήγησε ότι τα είδη των απειλών άλλαξαν με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και ότι αυτή η αλλαγή κατέστησε αναγκαία τη χρήση νέων τύπων αμυντικών συστημάτων.

Τόνισε ότι το όπλο Alka κατάφερε να εξουδετερώσει τις απειλές πολλών μικρών και πολύ μικρών μη επανδρωμένων αεροχημάτων από το 2019.

Δήλωσε ότι μπορεί να παρακολουθεί 100 στόχους ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας ραντάρ ανίχνευσης drone και διασφαλίζει αξιόπιστη αεράμυνα σε απόσταση που κυμαίνεται από 750 μέτρα έως 1.500 μέτρα.

%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81090

Η εταιρεία Roketsan ανέφερε ότι το όπλο λέιζερ λειτουργεί μέρα και νύχτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατοικημένες περιοχές, καταστρέφοντας εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους στις πλευρές των δρόμων και μη εκρηκτικά πυρομαχικά.

Στη δήλωση της εταιρείας, ο γενικός διευθυντής της, Μουράτ Εκιντζί, είπε ότι η “Alka” διακρίνεται για την ικανότητά της να παρακολουθεί και να εξουδετερώνει γρήγορα πολλούς στόχους ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το ραντάρ ανίχνευσης και από την ικανότητά της να αμύνεται από επιθέσεις drone.

Ανέφερε ότι το “Alka” θα είναι μέρος του έργου “Ατσάλινος Θόλος”, το οποίο θα παρέχει στρώματα αεράμυνας στους ουρανούς της Τουρκίας.

Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να εξάγουμε το Alka σε φιλικές και συμμαχικές χώρες, αφού το εισαγάγουμε στο απόθεμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ