Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο πύραυλος Satan II χρειάζεται «μόνο 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να χτυπήσει το Στρασβούργο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανώτερος Ρώσος βουλευτής δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία με δυτικούς πυραύλους θα οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων και ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι σκληρή και θα περιλαμβάνει τη χρήση ισχυρότερων όπλων, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

Ο Βιατσεσάβ Βολοντίν, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου στη Μόσχα, είπε ότι εάν η Δύση έδινε άδεια για τέτοιου είδους επιδρομές που πραγματοποιούνται βαθιά στο ρωσικό έδαφος, τότε αυτό θα οδηγούσε σε «παγκόσμιο πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων».

%CF%81%CF%89%CF%83%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CF%81%CF%838
Βιάτσελαβ Βολοντίν : Για το Στρασβούργο ο χρόνος πτήσης μιας ρουκέτας ‘Σαρμάτ’ είναι 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα

«Η Ρωσία θα δώσει μια σκληρή απάντηση, χρησιμοποιώντας ισχυρότερα όπλα», δήλωσε ο Βολοντίν, σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συχνά παρέχει πληροφορίες για τη σκέψη των κορυφαίων αξιωματούχων του Κρεμλίνου.

Έκανε τα σχόλια μετά την ψηφοφορία της Πέμπτης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε ψήφισμα που καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικούς στόχους με δυτικά όπλα που λαμβάνει.

Ο Βολοντίν είπε επίσης ότι η Μόσχα πιστεύει ότι η Δύση έχει ξεχάσει τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος RS-28 Sarmat, γνωστός σε ορισμένους ως Satan II, θα χρειαζόταν «μόνο 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα για να χτυπήσει το Στρασβούργο».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησε τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας το 1962 – που θεωρείται η πιο κοντινή που οι δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου ήρθαν στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ