Ο ανύπαρκτος Χρήστος Στυλιανίδης αφήνει την Σίκινο και την Ανάφη σε απομόνωση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Σικίνου και της Ανάφης, εξαιτίας της διακοπής από τις 16 Αυγούστου των δρομολογίων του Saonisos.

Υενθυμίζεται ότι στο Saonisos είχε συμβεί ένα περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν επιβάτες κατά την επιβίβαση τους, να συλληφθεί ο πλοίαρχος και στη συνέχεια η εταιρεία να τον απολύσει και να ανακοινώσει την διακοπή των δρομολογίων.

Έκτοτε, οι κάτοικοι της Ανάφης και της Σικίνου, δεν μπορούν να ταξιδέψουν προς τα άλλα νησιά, καθώς και προς τον Πειραιά.

Σημαντικός αριθμός κατοίκων των δύο νησιών ματαίωσαν τις επισκέψεις τους σε γιατρούς, σε διαγνωστικά κέντρα και σε Νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Στα δύο νησιά δεν υπάρχει εδώ και ένα μήνα προσβασιμότητα και έτσι οι τουρίστες που είχαν προγραμματίσει διακοπές στο νησί τελικά δεν μετέβησαν και να απολέσουν τα νησιά σημαντικό εισόδημα.

Από αυτή την εξέλιξη οι επαγγελματίες της Σικίνου και της Ανάφης είναι απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι και ζητούν άμεση δρομολόγηση επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι των δύο νησιών δεν μπορούν να μεταβούν σε άλλα κοντινά νησιά για διεκπεραίωση προσωπικών και οικογενειακών υποθέσεων.

Οι διαμαρτυρίες από τους εκπροσώπους των νησιών του Αιγαίου, διογκώνονται για το γεγονός ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθυστερεί αδικαιολόγητα την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις επιδοτούμενες άγονες γραμμές.

Με επιστολή του, προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, επισημαίνει ότι «η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στις οικονομίες των νησιών μας καθώς οι διακοπές ή ο μη έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων μας καθιστά μη επιλέξιμους τουριστικούς προορισμούς».

Η διακοπή των δρομολογίων έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή τροφοδοσία των νησιών καθώς και στην διασύνδεση τους με τα άλλα νησιά των Κυκλάδων και τον Πειραιά.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της Σικίνου και της Ανάφης διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ έχει περάσει ήδη 1,5 μήνας από την διακοπή των δρομολογίων, δεν έχει δώσει λύση.

mononews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ