Η Ρουμανία εξοπλίζεται- Αποκτά 44 αμερικανικά αμφίβια οχήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας (MApN) υπέβαλε πρόσφατα αίτημα στο Κοινοβούλιο για την απόκτηση αμφίβιων οχημάτων AAV-7 από το απόθεμα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

 Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που εξετάστηκαν από την Defense Romania, το αίτημα αφορά 44 οχήματα, διπλασιάζοντας τον αρχικό σχεδιασμό.

Αυτή η εξαγορά αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Ρουμανίας να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της.

Το έγγραφο τονίζει τη σημασία του εξοπλισμού του στρατού με σύγχρονα μέσα για τη διασφάλιση ευελιξίας, επιβίωσης στο πεδίο της μάχης, καλύτερης κινητικότητας, ενισχυμένης επίγνωσης της κατάστασης και αυξημένης ισχύος πυρός.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του προγράμματος μετασχηματισμού του ρουμανικού στρατού έως το 2040.

Η παραγγελία περιλαμβάνει 44 οχήματα AAV-7, που προέρχονται από το απόθεμα του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, με εκτιμώμενη αξία 210 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς ΦΠΑ.

 Η Ρουμανία σκοπεύει να ολοκληρώσει αυτήν την αγορά μέσω του προγράμματος Πωλήσεων Ξένων Στρατιωτικών των ΗΠΑ (FMS). Το AAV-7 είναι ένα ιχνηλατημένο θωρακισμένο αμφίβιο όχημα που έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά πεζοναυτών και εξοπλισμού από πλοίο σε ακτή και σε εχθρικά εδάφη.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 25 πεζοναύτες εκτός από το τριμελές πλήρωμά του και τροφοδοτείται από έναν κινητήρα Detroit Diesel 8V-53T (P-7) ή Cummins VT 400 903 (P-7A1), με αυτονομία 300 μιλίων στην ξηρά και 20 ναυτικά μίλια στο νερό.

 Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος φτάνει τα 72 km/h σε δρόμους, τα 32 km/h εκτός δρόμου και τα 13 km/h στο νερό, καθιστώντας το ευέλικτο για διάφορα περιβάλλοντα.

Σε ό,τι αφορά τον οπλισμό, το AAV-7 είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτή χειροβομβίδων Mk 19 40 mm ή πυροβόλο M242 Bushmaster 25 mm, καθώς και πολυβόλο M2HB διαμετρήματος 0,50.

Αυτό του επιτρέπει να παρέχει άμεση υποστήριξη πυρός στους πεζοναύτες κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων επίθεσης. Οι αμφίβιες δυνατότητές του επιτρέπουν στο AAV-7 να επιτίθεται σε οποιαδήποτε ακτογραμμή απευθείας από τα καταστρώματα των πλοίων επίθεσης του Πολεμικού Ναυτικού, καθιστώντας το ζωτικό πλεονέκτημα για τις αποστολές του Σώματος Πεζοναυτών.

Army Recognition, Newsweek,

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ