Η Αρχή για το Ξέπλυμα δέσμευσε τους λογαριασμούς προέδρου και ιδιοκτήτη αθηναϊκής ομάδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει η Μαίρη Μπενέα απο το ieidiseis.gr

Μεγαλοεπιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών και της εστίασης, που είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος και ιδιοκτήτης αθηναϊκής ομάδας στο χώρο της SL2, μπήκε στο στόχαστρο της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς δεσμεύτηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ποσά 150 εκατομυρίων ευρώ.

Η υπόθεση αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα του ισχυρού ποδοσφαιρικού παράγοντα, ο οποίος φέρεται να διαθέτει τεράστιο δίκτυο εταιριών, μέσω των οποίων – σύμφωνα με τα ευρήματα της Αρχής – φέρεται ότι, διέπραττε ευρείας κλίμακας φορολογικές απάτες, που προκάλεσαν στο δημόσιο ζημία 150 εκατομυρίων ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται 142 άτομα, που φέρονται ως συνεργάτες ή «αχυράνθρωποι» του επιχειρηματία και εντοπίστηκαν από την έρευνα της Αρχής.

Στο πόρισμα Βουρλιώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα, για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του επιχειρηματία, αλλά και εναντίον των 142 εμπλεκομένων στην υπόθεση, αναφέρονται αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη και ξέπλυμα.

Η έρευνα της Αρχής είναι σε εξέλιξη για τον ίδιο επιχειρηματία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ