Πρόεδρος Αλβανίας σε Αμερικανό στρατηγό: Φιλοδοξούμε αναζωογόνηση της Αμυντικής Βιομηχανίας μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτό: ο Στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι, και ο Αλβανός Πρόεδρος Μπαϊράμ Μπεγκάι

«Η Αλβανία έχει φιλοδοξίες να αναζωογονήσει την αμυντική βιομηχανία». Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Διοικητή της Συμμαχικής Ανώτατης Διοίκησης στην Ευρώπη, Στρατηγό Κρίστοφερ Καβόλι, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία για επίσημη επίσκεψη.

Κατά τη συνομιλία με τον στρατηγό Καβόλι, ο Αλβανός Πρόεδρος τόνισε τις πρωτοβουλίες και τις επενδύσεις που έχουν αναληφθεί, καθώς και την προσφορά εκ μέρους της Αλβανίας του Πόρτο Ρομάνο ως ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ.

«Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας είναι πολύ σημαντική και εκτιμώ ιδιαίτερα τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ στην προώθηση της συνεργασίας μας και την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας», δήλωσε ο Πρόεδρος Μπεγκάι.

Κατά τη συνάντηση έγινε λόγος για ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, σε μια περίοδο που ο Πρόεδρος Μπεγκάι θεωρούσε «πρωτοφανή για την ασφάλεια», αναφερόμενος στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

«Αυτές οι συγκρούσεις έχουν επίσης αρνητικό αντίκτυπο στα Δυτικά Βαλκάνια, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας για τη Συμμαχία», είπε ο Μπεγκάι, ο οποίος τόνισε ότι η Αλβανία έχει δεσμευτεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων για το εθνικό αμυντικό σχέδιο, την περιφερειακή ειρήνη , ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και συλλογική άμυνα σύμφωνα με το μοντέλο των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

kavolmpairamalba34%CE%B1

Κατά τη συνομιλία με τον Στρατηγό Καβόλι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε στον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή στην Ευρώπη την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελέστηκε ως SACEUR στη συλλογική άμυνα, καθώς και για την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων με στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και ασφάλεια στον ευρωατλαντικό χώρο και στη διεθνή σκηνή.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας εξήρε την οικοδόμηση των απαραίτητων ικανοτήτων και την ανάπτυξη των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, την αύξηση της συνεργασίας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, με βάση τις κοινές δεσμεύσεις και το όραμα της χώρας για αύξηση της διατλαντικής ασφάλειας και ενίσχυση της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Μπεγκάι εξέφρασε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για το έργο που επιτελέστηκε από την KFOR στο Κοσσυφοπέδιο, εκφράζοντας ταυτόχρονα την υποστήριξη σε αυτήν την αποστολή για την ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο και τον ρόλο του εγγυητή της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, σημειώνουν τα αλβανικά media.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ