Πρόεδρος Τουρκίας: Πρότυπό μας είναι ο Προφήτης Μωάμεθ και όχι ο Ατατούρκ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ένα νέο άνοιγμα μεταξύ του τουρκικού κράτους και του ‘πατέρα’ της σύγχρονης Τουρκίας έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι το μόνο πρότυπό του είναι ο Προφήτης Μωάμεθ, ο Θεός να τον ευλογεί και να του δώσει ειρήνη, σε δηλώσεις του που έρχονται μέρες αφότου οι αριστερές φωνές δόξασαν τον ιδρυτή της δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τον περιέγραψε ως «Πρότυπο για τους Τούρκους».

%CE%95%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CF%83%CE%B5%CF%82%CF%831

«Μετά από μέρες ανερχόμενων αριστερών φωνών που επευφημούσαν τον «Ατατούρκ» και τονίζοντας ότι είναι «πρότυπο προς μίμηση». Πρόεδρος Ερντογάν: Το μόνο μας πρότυπο είναι ο Προφήτης Μωάμεθ».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε από την Προεδρία των Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τη γέννηση του Προφήτη, ότι ο Αγγελιοφόρος είναι το καλύτερο πρότυπο σε όλες τις περιόδους της ζωής του από τη γέννησή του μέχρι το θάνατό του, σύμφωνα με την τουρκική στην αραβική γλώσσα ‘Turkpress’.

Εξέφρασε την ελπίδα του ότι αυτή η περίσταση θα φέρει σωτηρία σε όλους τους κατατρεγμένους και καταπιεσμένους σε όλο τον κόσμο, ειδικά στη Γάζα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επεσήμανε τη σημασία της ανατροφής μιας ισχυρής γενιάς της οποίας τα μέλη βασίζονται σε μια ισχυρή προσωπικότητα και τόνισε ότι «οι ισχυρές προσωπικότητες αποτελούν εγγύηση για μια ισχυρή κοινωνία».

Πρόσθεσε ότι όταν τα μέλη της κοινωνίας έχουν ήθος και αρετές, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία κυριαρχούν στην κοινωνία.

Εξήγησε ότι η οικοδόμηση χαρακτήρα δεν είναι μόνο ατομική ευθύνη, αλλά και κοινωνικό καθήκον.

Στο πλαίσιο αυτό, έδειξε την προσωπικότητα του Ευγενούς Προφήτη και το ενάρετο ήθος που διέθετε.

«Το μόνο άτομο στο οποίο ακολουθούμε τα βήματά του και αφιερώνουμε τη ζωή μας είναι ο αξιότιμος προφήτης μας Μωάμεθ», είπε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος γιόρτασε την επέτειο των γενεθλίων του Προφήτη, δημοσιεύοντας ένα tweet στα αραβικά, μέσω του λογαριασμού του στην πλατφόρμα «Χ».

Ο Ερντογάν είπε στο tweet του: Στην επέτειο των γενεθλίων του Προφήτη, θυμόμαστε με μεγάλο σεβασμό τον οδηγό μας, τον αρχηγό μας, τον αγαπημένο μας και τον αξιότιμο Αγγελιοφόρο μας, για τον οποίο θυσιάζουμε τη ζωή μας.

Και πρόσθεσε: Ελπίζω από τον Παντοδύναμο Θεό ότι η νύχτα των γενεθλίων του Προφήτη θα φέρει καλοσύνη στους Μουσουλμάνους και σε όλη την ανθρωπότητα.

Οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν την επέτειο της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ, ο Θεός να τον ευλογεί και να του δίνει ειρήνη, στις 12 του μήνα Hijri Rabi’ al-Awwal κάθε χρόνο, καθώς πολλές ισλαμικές χώρες και μουσουλμανικές κοινότητες στον κόσμο γίνονται μάρτυρες ειδικών εορτασμών , εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με την ευκαιρία αυτή.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έρχονται υπό το φως της αύξησης των φωνών από τα αριστερά και κοσμικά κινήματα στην Τουρκία, δοξάζοντας τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τον περιγράφουν ως «πρότυπο για τους Τούρκους», ζητώντας τη δίωξη οποιουδήποτε τον υποτιμά ή τον προσβάλλει, τονίζει το δημοσίευμα.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ