Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έρευνουν τον Ελον Μασκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε γνώση μιας ανάρτησης του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, στην οποία συλλογίζεται την απουσία απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

https prod.static9.net

Ο Μασκ, στον οποίο ανήκει η πλατφόρμα, ανέβασε την ανάρτηση μετά τη σύλληψη την Κυριακή ενός άνδρα που ήταν ύποπτος ότι σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρεπουμπλικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γήπεδό του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς. Υποστηρικτής του Τραμπ και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ο Μασκ έγραψε την Κυριακή: «Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τους Μπάιντεν/Καμάλα», κλείνοντας την ανάρτηση με ένα εμότζι που έχει σηκωμένο φρύδι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο Μασκ διέγραψε στην συνέχεια την ανάρτηση του.

Γρήγορα επικρίθηκε από χρήστες του Χ από την αριστερά και τη δεξιά, οι οποίοι δήλωσαν ότι ανησυχούσαν ότι τα λόγια του προς σχεδόν 200 εκατομμύρια οπαδούς θα μπορούσαν να υποκινήσουν τη βία κατά του Μπάιντεν και της Χάρις. Ο Μασκ διέγραψε την ανάρτηση, αλλά η Μυστική Υπηρεσία, επιφορτισμένη με την προστασία των νυν και πρώην προέδρων, αντιπροέδρων και άλλων αξιοσημείωτων αξιωματούχων, έλαβε γνώση.

«Η Μυστική Υπηρεσία γνωρίζει την ανάρτηση του Έλον Μασκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, ως πρακτική, δεν σχολιάζουμε θέματα που αφορούν προστατευτικές πληροφορίες», δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Μπορούμε, ωστόσο, να πούμε ότι η Μυστική Υπηρεσία ερευνά όλες τις απειλές που σχετίζονται με τους προστατευόμενους μας».

Φαίνεται πως οι ευαισθησίες της μυστικής υπηρεσίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες όταν πρόκειται για τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις, αν η υπηρεσία ενδιαφερόταν τόσο και για τον Τραμπ ενδεχομένως αυτή τη στιγμή δεν θα είχε έρθει αντιμέτωπος δύο φορές με τον θάνατο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ