Ο Καγκελάριος Σολτς ζητά αμυντική θωράκιση στις «ρωσικές αυτοκρατορικές φιλοδοξίες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη την απειλή που θέτει η Ρωσία, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζητά σημαντική αύξηση της παραγωγής αμυντικού εξοπλισμού στην Ευρώπη, γράφει το Stern.de.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να εδραιώσουν τις παραγγελίες τους και να παρέχουν στην αμυντική βιομηχανία ασφάλεια εφοδιασμού για τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο Σολτς τη Δευτέρα κατά την έναρξη της κατασκευής ενός νέου εργοστασίου πυρομαχικών για τον αμυντικό όμιλο Rheinmetall.

«Πρέπει να εγκαταλείψουμε την εμπορική παραγωγή και να προχωρήσουμε σε μεγάλη κλίμακα παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού».

Αυτό είναι «επείγουσα ανάγκη. Γιατί όσο δύσκολη και αν είναι αυτή η πραγματικότητα, δεν ζούμε σε ειρηνικούς καιρούς», τονίζει ο καγκελάριος.

Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι ανοιχτά διακηρυγμένες «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν αποτελούν «σοβαρή απειλή για την ευρωπαϊκή ειρηνευτική τάξη».

Σε αυτήν την περίπτωση, ισχύουν τα εξής: «Αν θέλετε ειρήνη, πρέπει να αποτρέψετε με επιτυχία πιθανούς επιτιθέμενους».

Ο Σολτς έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης σε νέο εργοστάσιο πυρομαχικών  της Rheinmetall στο Unterluss της Κάτω Σαξονίας.

Μετά τη φάση κατασκευής και εκκίνησης, το εργοστάσιο θα παράγει 200.000 πυρομαχικά πυροβολικού ετησίως.

Ο καγκελάριος αναφέρει μια «ειδική ημέρα» για «την ασφάλεια της χώρας και ολόκληρης της Ευρώπης». Επενδύοντας στο εργοστάσιο, η Rheinmetall δημιούργησε «τη βάση για μια ανεξάρτητη και κυρίως μόνιμη προμήθεια πυρομαχικών πυροβολικού στην Bundeswehr και στους εταίρους μας στην Ευρώπη».

Η παραγγελία αμυντικού εξοπλισμού δεν είναι σαν να αγοράζεις αυτοκίνητο, λέει ο Σολτς. «Πρέπει να προγραμματιστεί  για να έχει μακρόχρονη διάρκεια. Τα τανκς, τα οβιδοβόλα, τα ελικόπτερα και τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας δεν είναι για να βάλουμε στο ράφι», όπως είπε και πρόσθεσε  εδώ και χρόνια (για τον στρατό μας) δεν έχει παραγγελθεί τίποτα, «με τη λογική αυτή δεν θα παραχθεί ποτέ τίποτα».

%CF%83%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%B1%CE%BC%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%821

Ο καγκελάριος εξήρε «πόσο γρήγορα η Rheinmetall και άλλες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας «ενεπλάκησαν στην κατάσταση».

Οι 200.000 οβίδες πυροβολικού ετησίως στο προγραμματισμένο εργοστάσιο είναι εντυπωσιακές, τονίζει ο Σόλτς.

 «Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή πολλές χιλιάδες βλήματα πυροβολικού εκτοξεύονται στο μέτωπο στην ανατολική και νότια Ουκρανία – την ημέρα. «Προσέξτε», είπε χαρακτηριστικά «και οι αποθήκες της Bundeswehr ήταν ‘αρκετά άδειες’ ακόμη και πριν από τον ρωσικό επιθετικό πόλεμο».

Η Ουκρανία θα αποφασίσει «αν η ειρηνική μας τάξη, αν ο κόσμος μας που βασίζεται σε κανόνες έχει μέλλον», τονίζει ο Σολτς.

«Η Ρωσία πρέπει να αποτύχει στην προσάρτηση της γειτονικής της χώρας με τη βία». πρέπει να κάνουμε περισσότερα, για να την στηρίξουμε», σημείωσε ο καγκελάριος. «Οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί μέχρι τώρα απλά δεν είναι αρκετές».

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ