Η πλειοψηφία των βουλγαρικών κομμάτων απορρίπτει πρόταση νόμου για «ξένους πράκτορες»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πρόταση για τον χαρακτηρισμό ΜΚΟ και μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από εξωτερικό από το βουλγαρικό κόμμα «Βαζράζντανε»- «Αναγέννηση», απέρριψε η πλειοψηφία των κομμάτων στη βουλγαρική βουλή με πρωτοβουλία του φιλοτουρκικού κόμματος DPS.

«Φιλορώσοι, φιλοπουτινιστές, σκοταδιστές – με αυτούς τους ορισμούς οι βασικοί πολιτικοί παράγοντες του κοινοβουλίου ενώθηκαν και απέρριψαν το νομοσχέδιο της «Αναγέννησης» για τους ξένους πράκτορες. Μάλιστα, το έκαναν, πριν ακόμη φθάσει σε ψηφοφορία σε επιτροπή ή στην αίθουσα της Ολομέλειας», γράφει η εφημερίδα «24 Ώρες» της Σόφιας.

Όπως σημειώνεται, επίσης, η βουλγαρική offnews:

«Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του DPS, Ντελιάν Πεέφσκι, αντέδρασε δριμύτατα στο νομοσχέδιο που εισήγαγε εκ νέου η «Βαζράζντανε»  για τη δημιουργία νόμου για την εγγραφή «ξένων πρακτόρων». Ο Πεέφσκι τον περιγράφει ως «ρωσικό νόμο σκυτάλης» κατά των μέσων ενημέρωσης και των μη κυβερνητικών οργανώσεων».

Το νομοσχέδιο της  «Βαζράζντανε» του Κωνσταντίν Κωνσταντίνοφ  ζητά την καταχώριση των χρηματοδοτούμενων από το εξωτερικό μέσων ενημέρωσης και ΜΚΟ ως «ξένους πράκτορες». Το πρότειναν και σε όλα τα προηγούμενα κοινοβούλια στα οποία συμμετείχαν.

«Η προσπάθεια μεταφοράς νόμων από τη Ρωσία του Πούτιν στην εθνική μας νομοθεσία είναι άνευ προηγουμένου», έγραψε σήμερα ο Πεέφσκι.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ