Η Γερμανία ληστεύει τους εταίρους της – αυτή τη φορά (και) ενεργειακά τα Βαλκάνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασίλης Βιλιάρδος

Χθες και σήμερα, είχαμε ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος τις βραδινές ώρες: χθες στα 911 €/MWH και σήμερα στα 942 €/MWH! Η μέση τιμή δε, διαμορφώθηκε σήμερα στα 197,83 €/MWH στην Ελλάδα – ενώ, ως συνήθως, ήταν η δεύτερη ακριβότερη στην ΕΕ.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ φταίει η Ρωσία, η κλιματική αλλαγή, η Νορβηγία κοκ. – καθόλου το εγκληματικό χρηματιστήριο ενέργειας του Χατζηδάκη και εξ αυτού ούτε η Γερμανία, ενώ σχεδιάζει να επιδοτήσει ξανά τις τιμές ρεύματος. Για εμάς τους καταναλωτές βέβαια, δεν έχουν νόημα οι επιδοτήσεις – επειδή στην ουσία τις πληρώνουμε πίσω με τους φόρους μας που αυξάνονται συνεχώς με διάφορους τρόπους, αφού επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Η αλήθεια είναι όμως πως η βασική αιτία είναι το ενεργειακό χρηματιστήριο που λυμαίνεται το καρτέλ – μέσω αυτού η Γερμανία που στέλνει το λογαριασμό της στήριξης της Ουκρανίας στα Βαλκάνια και κυρίως στην Ελλάδα. Πώς; Με την άνοδο των τιμών, λόγω της υψηλής ζήτησης που προέρχεται από την Ουκρανία! Φυσικά, το ενεργειακό μας καρτέλ δεν έχει λόγο να παραπονιέται – αφού κερδίζει τεράστια ποσά (πάντοτε η εγχώρια ελίτ συμμετείχε στην ληστεία των Ελλήνων από τους ξένους).

Ειδικότερα, οι ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας έχουν χτυπηθεί από τη Ρωσία – ενώ η Ουκρανία έχει θέσει εμπόδια στην τροφοδοσία της ΕΕ και τη δική της με ρωσικό φυσικό αέριο, αφενός μεν με τη δολιοφθορά των Nord Stream, αφετέρου με την εισβολή της στο Kursk.

Από την άλλη πλευρά, υποχρεώνει την Ευρώπη να την προμηθεύει με την ηλεκτρική ενέργεια που της λείπει, μέσω της Ουγγαρίας – από την οποία Ουγγαρία περνούν δύο διάδρομοι, με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Ο ένας διέρχεται από τις Ρουμανία και Βουλγαρία – ενώ καταλήγει στην Ελλάδα, με διακλαδώσεις προς τις Αλβανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Κόσοβο. Ο άλλος διέρχεται από την Αυστρία και τη Γερμανία – όπου η Γερμανία, όπως ολόκληρη η κεντρική ΕΕ, με την οποία συνδέεται, διαθέτει στις αποθήκες της τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου.

Η Γερμανία τώρα, έχει περιορίσει τις εξαγωγές της προς την Αυστρία – οπότε προς την Ουγγαρία και από εκεί στην Ουκρανία. Πώς; Με το τέχνασμα του «flow based market coupling» που έχει επιβάλλει για τη λειτουργία της μεγαλύτερης χονδρεμπορικής αγοράς της ΕΕ.

Εδώ πρόκειται για ένα «πονηρό» μοντέλο που μπορεί, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, να μειώνει ή/και να μηδενίζει μέσω ενός αλγόριθμου, τη μεταφορική ικανότητα των διασυνοριακών διασυνδέσεων της Γερμανίας με την Αυστρία – κατ’ επέκταση να εμποδίζει τις εξαγωγές προς την Ουγγαρία, τη βασική χώρα/τροφοδότη της Ουκρανίας.

Έτσι λοιπόν, η Γερμανία υποχρεώνει τις ανόητες και φτωχές χώρες των Βαλκανίων, να προμηθεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα την Ουκρανία και να πληρώνουν τον πανάκριβο λογαριασμό της, στηρίζοντας την στον πόλεμο με τη Ρωσία – κάτι που δεν γνωρίζουν οι Πολίτες τους αφού οι κυβερνήσεις, τους κρύβουν τη δουλική σχέση τους με τη Γερμανία. Δεν είναι ντροπή τους;

Συμπερασματικά, η Γερμανία συνεχίζει να ληστεύει τους ανόητους εταίρους της – με τα παράνομα υπερπλεονάσματα του εμπορικού της ισοζυγίου μέσω του μισθολογικού dumping που εφαρμόζει, με την οικονομική κατοχή/ληστεία ηλιθίων χωρών όπως η Ελλάδα και σήμερα με την ηλεκτρική ενέργεια.

Μπορούν να ευημερήσουν ποτέ τα κράτη της ΕΕ, πόσο μάλλον της Ευρωζώνης, με τη Γερμανία εταίρο τους; Σε καμία περίπτωση – ενώ μόνο ένας οικονομικά αναλφάβητος δεν το καταλαβαίνει.

Τέλος, ας θυμηθούμε τη στήριξη της Γερμανίας μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, από όλες τις χώρες – όπου διεγράφη σχεδόν το 60% των χρεών της, ενώ η πληρωμή των υπολοίπων ήταν με ρήτρα εξαγωγών που σημαίνει ότι, οι χώρες που εξήγαγε τα προϊόντα της θα πλήρωναν τα χρέη της!

Επίσης, την ανάληψη της υποχρέωσης πληρωμής των πολεμικών επανορθώσεων μετά την επανένωση της που ποτέ δεν τήρησε (μας οφείλει πάνω από 300 δις €) – ενώ για να διαγραφεί το αστείο ποσόν των περίπου 50 δις € από την Ελλάδα (PSI), η οποία έκανε μεν λάθη, αλλά δεν αιματοκύλισε τον πλανήτη όπως η Γερμανία, απαίτησε να μετατραπούμε ουσιαστικά σε ένα εξαθλιωμένο προτεκτοράτο.

IMG 4529

  1. … ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ??? ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ … ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ??????ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ??? ΠΗΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ