Η Εσθονία αναζητά εγκληματίες- άδειασαν οι φυλακές της- Απεγνωσμένοι οι δεσμοφύλακες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εγκληματικότητα στην Εσθονία είναι χαμηλή, τα μισά από τα κελιά των φυλακών είναι άδεια και είναι ασύμφορο να διατηρηθούν, γράφει η Liga.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης βρήκε διέξοδο. Τα κελιά θα ενοικιαστούν για αλλοδαπούς κρατούμενους. Αυτό θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα στην Εσθονία έως και 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η προσέλκυση αλλοδαπών κρατουμένων σε μισοάδειες φυλακές θα αποφέρει στην Εσθονία τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αυτό δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης και Ψηφιακών Τεχνολογιών Λίσα Πακόστα/Liisa-Li Pakosta σε συνέντευξή της στο ERR.

Η Εσθονία είναι μία από τις τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας και ως εκ τούτου τα μισά κελιά στις εσθονικές φυλακές είναι άδεια. Υπάρχουν τρεις νέες φυλακές στην Εσθονία για 3.000 κρατούμενους, ενώ υπάρχει επίσης μια παλιά φυλακή στο Ταλίν που δεν λειτουργεί.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των φυλακών και τη μείωση του κόστους συντήρησης των φυλακών.

Το υπουργείο προσφέρει τρεις επιλογές: πώληση φυλακών, συντήρηση και μίσθωση. Η πώληση έχει ήδη αναγνωριστεί ως ασύμφορη επειδή οι φυλακές είναι δύσκολο να πουληθούν και το προσωπικό θα πρέπει να απολυθεί. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για τους δεσμοφύλακες. Η συντήρηση θα κοστίσει 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ενδιαφέρον από Γερμανία, Σουηδία και Βρετανία

«Με την ενοικίαση θέσεων φυλακών, θα διασφαλίσουμε ότι θα δοθούν θέσεις εργασίας σε πολύ περισσότερους ανθρώπους με κανονικούς μισθούς, θα μπορούσαμε να επιλύσουμε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το έλλειμμα του προϋπολογισμού», είπε η υπουργός.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της σωφρονιστικής υπηρεσίας,Ράιτ Κούσε, δήλωσε ότι υπάρχει ήδη ενεργό ενδιαφέρον για τον χώρο των φυλακών της Εσθονίας: τόσο οι Γερμανοί και οι Βρετανοί όσο και οι Σουηδοί θα ήθελαν να μεταφέρουν τους κρατούμενους τους εκεί.

Υπάρχει ήδη προηγούμενο στην ΕΕ: το 2015, η Νορβηγία έστειλε 242 κρατούμενους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Βενχούιζεν στην Ολλανδία για να ελαφρύνει το βάρος των φυλακών της. Στην Ολλανδία, τη φυλακή διοικούσαν Νορβηγοί και το προσωπικό ήταν Ολλανδοί,  γράφει η γερμανική Bild.

%CE%A4%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83%CE%B8%CE%BF%CF%811

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ