Τουρκία: Οι «Γκρίζοι Λύκοι» μηνύουν τον πρώην επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κιλιτσντάρογλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αντιπρόεδροι του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας, Ιζέτ Ούλβι Γιοντέρ, Φατί Γιλντίζ και Ισμαήλ Φαρούκ Ακσού, υπέβαλαν μήνυση στην εισαγγελία της Άγκυρας τον Φεβρουάριο του 2022 κατά του πρώην ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Δεδομένου ότι ο Κιλιτσντάρογλου είχε βουλευτική ασυλία κατά την υποβολή της καταγγελίας, δεν ελήφθησαν μέτρα.

Μετά την άρση της ασυλίας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η καταγγελία επανεξετάστηκε. Η εισαγγελία της Άγκυρας ετοίμασε κατηγορητήριο, το οποίο έγινε δεκτή. Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορείται για «μια σειρά εγκλημάτων και έπαινος εγκληματία» και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από δυόμισι έως τρεισήμισι χρόνια, καθώς και απαγόρευση της πολιτικής του ιδιότητας.

Σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει «Το δικαστικό σώμα δεν είναι ανεξάρτητο, επομένως το δικαστικό σώμα αναλαμβάνει δράση σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνει από το παλάτι».

Ο Κιλιτσντάρογλου υπερασπίστηκε τον Συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος

Ως αποδεικτικά στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου για τον πρώην Συμπρόεδρο του HDP,  Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Επιπλέον, στην καταγγελία που ανέφερε ότι παρόλο που ο Κιλιτσντάρογλου είπε «θα εξηγήσω το πολιτικό σκέλος της FETO», δεν το εξήγησε, υποστηρίχθηκε ότι ο Κιλιτσντάρογλου διέπραξε το αδίκημα της ευνοϊκότητας του εγκληματία και της συσκότισης των αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος ως δημόσιος υπάλληλος δεν κατήγγειλε το έγκλημα.

Από την άλλη πλευρά, βουλευτές του MHP δήλωσαν ότι ο Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποίησε τον όρο «συμμορία» 23 φορές σε δικαστές μέλη του YSK που έδωσαν την ακυρωτική απόφαση σχετικά με τις ακυρωμένες εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και ως εκ τούτου θα πρέπει να τιμωρηθεί.

image 1

Μια άλλη κατηγορία μελών του MHP ήταν για την ανάρτηση του Κιλιτσντάρογλου στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 25 Ιουλίου 2017.

Στην ανάρτησή του, ο Κιλιτσντάρογλουείπε: «Όπως είμαστε κατά της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, είμαστε επίσης εναντίον εκείνων που χρησιμοποίησαν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τα δικά τους συμφέροντα και πραγματοποίησαν το πολιτικό πραξικόπημα της 20ης Ιουλίου. Μετά το πραξικόπημα της 20ης Ιουλίου, η Τουρκία επέστρεψε σε κομματικό κράτος. «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η διαταγή, που ευνοεί τους ισχυρούς, όχι τους δεξιούς…» είπε.

Αποκλειστικά στο  ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ